Annonce
Landbrug

Nyt center skal løfte eksporten af danske fødevarer

H.K.H. Kronprins Frederik, direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, udenrigsminister Anders Samuelsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen ved torsdagens åbning af Food Nations Visitor Centre. Foto: Anne-Sophie Bak Rosenvinge

Et nyt Visitor Centre åbnede i dag i København. Det interaktive udstillingsvindue præsenterer det ypperste, Danmark kan byde på inden for forskning, viden og produktion af fødevarer for internationale virksomheder.

En interaktiv fortællingsvæg om den danske fødevareklynges historiske udvikling, et virtual reality-område og en digital præsentation af cases, der indbyder til samarbejde og vidensdeling mellem interessenter, virksomheder og organisationer på tværs af nationaliteter.

Det er blot nogle af de elementer, man kan opleve i fødevareklyngens Visitor Centre, som skal være med til at brande Danmark internationalt.

- Vores vision med det nye Visitor Centre er at skabe et sted, hvor danske fødevareaktører informerer, inspirerer og imponerer internationale beslutningstagere, samarbejdspartnere m.fl., siger Lise Walbom, der er CEO i Food Nation, og fortsætter:

- Og vi håber selvfølgelig, at besøgende vil bruge det nye Visitor Centre til at få viden om, hvordan vi i Danmark med produkter og løsninger bidrager til fremtidens globale fødevarebehov, og dermed vil kic starte fremtidige samarbejder og eksportaftaler med fødevareklyngen.

En fødevarenation i verdensklasse
Food Nation er et offentligt-privat partnerskab etableret af regeringen og en række ledende private organisationer og virksomheder. Food Nation repræsenterer hele den danske fødevareklynge, som består af virksomheder og organisationer inden for primær- og forarbejdet fødevareproduktion, teknologi og udstyr, ingrediensindustrien, forskere, uddannelsesinstitutioner og restauranter.

Målet med Food Nation og det nye Visitor Centre er at øge kendskabet til Danmark som ledende fødevarenation og motivere den danske fødevareklynge til at forblive en fødevarenation i verdensklasse.

Food Nation vil derfor bidrage til at øge den danske fødevareeksport og synliggøre fødevareklyngens position som attraktiv arbejdsplads.

- Vi har i Danmark en stærk fødevarefortælling, som vi skal være stolte af og profilere os på. Food Nations opgave er at sikre en fælles stemme for hele fødevareklyngen i udlandet og motivere klyngen til hele tiden at udvikle sig, siger Torben Ladegaard, bestyrelsesformand i Food Nation og tidligere administrerende direktør hos FOSS.

  • A?bning af Food Nations Visitor Centre_3
    H.K.H. Kronprins Frederik, direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, udenrigsminister Anders Samuelsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen ved torsdagens åbning af Food Nations Visitor Centre. Foto: Anne-Sophie Bak Rosenvinge
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

Refa

Skralde-undren: Hvornår får jeg de nye poser?

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet

Guldborgsund

Salam kaster sig ind i kampen: - Det investerer i folkedrabet

Lolland-Falster

Penge-festen fortsætter - men ét projekt kostede banken flere millioner

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Falster

Lokal grevinde er død

Udland

Israelsk invasion får USA til at bremse bombeleverance

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Guldborgsund

Udfordringerne vil ingen ende tage: Nu har de store fugtproblemer

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Annonce
Annonce
Falster

- Det er både utidigt og umodent at bringe det op

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Dølle

Drugging-mistanke på Dølle: "Ulykkeligt og utrygt"

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster