cookie-og-privatlivspolitik
Bikepacking adskiller sig fra almindelig cykelturisme ved, at det oftere foregår på skovstier, grusveje og langt fra alfarvej. Mange kører på mountainbike, mens baggagen pakkes i bløde poser, som spændes direkte på stellet. (Arkivfoto)

2

Billeder

Bikepacking adskiller sig fra almindelig cykelturisme ved, at det oftere foregår på skovstier, grusveje og langt fra alfarvej. Mange kører på mountainbike, mens baggagen pakkes i bløde poser, som spændes direkte på stellet. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Livsstil

Ny tendens: Tag på bikepacking i Danmark

Interessen for bikepacking er stigende herhjemme, og det behøver hverken at være svært eller dyrt at komme afsted på tur.
04. juni 2020 kl. 13:00 Af Ritzau

Annonce

Måske har du allerede hørt om bikepacking?

Hvis ikke kan du med fordel lade dig inspirere af det, når du skal planlægge en forlænget weekendtur eller holde sommerferie herhjemme.

Kombinationen af cykeltur og backpackereventyr bliver nemlig stadig mere populært herhjemme, oplyser DGI Outdoor.

Og det er bare med at komme i gang.

- Bikepacking er som rejseform en perfekt sammensmeltning af vandring, rygsækrejse og offroad cykelture. Og det er en fantastisk måde at komme ud i naturen, siger bikepacker Kenneth Bruun Jørgensen.

Han har selv taget cykelturen fra Sydamerikas sydspids til Alaska med kæresten Marie Stoubæk.

En tur på over 30.000 kilometer, som tog 20 måneder og undervejs blev beskrevet på hjemmesiden bikepacker.dk.

- Men i virkeligheden behøver det slet ikke at være et stort projekt. Man kan også bare tage på dansk bikepacking en forlænget weekend i sommerlandet, siger han.

Hvis du skal køre på grusveje og snørklede skovstier, er det bedst med en mountainbike. Men du kan også køre på en almindelig citybike eller en klassisk herre- eller damecykel, hvis det er det, du har stående i skuret.

- Det vigtigste er bare, at cyklen er i god stand. Ellers vil den rasle i stykker, når du kører på grus, stier eller over trærødder i skoven, siger Kenneth Bruun Jørgensen.

Prøv også at pakke så få ting som muligt. For alt, hvad der ryger i tasken, lægger en dæmper på rugbrødsmotoren.

Ligesom indenfor trekking kører nogle efter princippet, at man ikke skal pakke mere tøj, end at alt er i brug på den koldeste nat.

- Og hvis man kommer hjem med en ren t-shirt i tasken, har man pakket for meget vægt, siger Kenneth Bruun Jørgensen.

For at skære på vægten kan man også købe en masse ultraletvægtsgrej, som dog kan være en bekostelig affære.

- I stedet synes jeg, at man skal gøre sig erfaringer med, hvor få ting man i virkeligheden kan nøjes med, siger han.

På den måde bliver du også klogere på, hvilket grej du reelt mangler. For bikepacking handler også om det muliges kunst.

- Man kan købe fancy cykeltasker, men man kan også bare starte med en plastikpose og gaffatape. Det behøver ikke at koste en masse, siger Kenneth Bruun Jørgensen.

I det hele taget er det vigtigste, at I får sat en dato for familieturen eller parweekenden. Når I først har forpligtet jer på eventyret, skal I nok få løst det lavpraktiske. Det erfarede Kenneth Bruun Jørgensen også på sin egen tur.

- Folk tror, at de skal købe og vide alt på forhånd. Men i stedet skal man gribe det omvendt an og sige: "Jeg vil til Møns Klint eller Rold Skov, hvordan kommer jeg det, hvad skal jeg bruge, og hvordan finder jeg vej," siger han.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce