mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Traditionen tro holder mange studenter fest i Marielyst efter eksamen.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Få vil udleje sommerhuse til studenter

Udlejere kræver kæmpe depositum, når studenter vil holde deres traditionelle fest-uge på Marielyst.
16. maj 2018 kl. 17:45 Af Birgitte Grønning

Annonce

Når 3.F fra Nykøbing Katedralskole om kort tid bliver studenter, skal det traditionen tro fejres i sommerhus på Marielyst. Her skal klassen feste og hygge i den første uge af sommerferien.

Lejekontrakten er skrevet under, og de 21 elever i klassen har tilsammen lagt 100.180 kroner hos udlejeren. 33.180 kroner i leje og 77.000 kroner i depositum for en uge i to nabohuse.

- Det er rigtig mange penge, men den uge er bare så vigtig for os. Vi skal knytte et afsluttende bånd, som skal holde i mange år fremover. Vi ville gerne have haft ét stort hus, hvor vi alle sammen kunne være. Men der var ingen, der ville leje til os. Så nu har vi to mindre huse, og det bliver også fint, fortæller Lewis Collins, der har været primus motor i at arrangere sin klasses studenteruge.

At det kan være svært at finde en udlejer, der vil lægge hus til studenterfesterne, bekræfter Janne Tribler Edvardsen, som er kontorleder hos udlejningsbureauet Novasol/Dansommer på Marielyst.

- Vi har ganske få husejere, der vil leje ud til ungdomsgrupper. De har ikke lyst til at risikere, at husene og indboet bliver ødelagt. I de få huse, der kan lejes til formålet, skal de unge typisk lægge cirka 20.000 i leje, 1.500 kroner for rengøring og 3.000 kroner pr. person i depositum.


Læs i onsdagens Folketidende om sommerhusejer Mikael Thorsen, som gerne lejer sine sommerhuse ud og byder de unge velkommen
.
Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nedlæggelse af bus- og togruter 15. oktober 2018 kl. 21.54

AF: OLE FREDERIKSEN BEINTHIN

Vil du (ikke hellere) med… 12. oktober 2018 kl. 20.09

AF: KENNETH GULFELDT

Dybt rystet over Lolland Kommune 11. oktober 2018 kl. 23.32

AF: JOHN WENNERWALD

Sandheden om regionerne 07. oktober 2018 kl. 21.15

AF: ANNE-MARIE ABILDGAARD

Guldborgsundlisten… 04. oktober 2018 kl. 19.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sorggrupper ved spædbarnsdød 30. september 2018 kl. 21.31

Annonce