cookie-og-privatlivspolitik

Foto: /ritzau/Smith Kaare/arkiv

Lokal nyt

Operationer samles

I et forsøg på at efterkomme kravet om tidsfrist samler Region Sjælland brystkræftoperationer.
08. januar 2019 kl. 07:19 Af Margit Olsen

Annonce

Når kvinder fra hele Region Sjælland fremover skal opereres for brystkræft, kommer det foreløbigt til at foregå i Roskilde. Dermed lukker regionen muligheden for operation på Ringsted Sygehus.

Regionen har tidligere besluttet, at brystkræftoperationerne skal samles når Universitetshospitalet i Køge står færdig i 2024.

Men udfordringer med at overholde ventetidsgarantien, har fået regionen til at finde en midlertidig løsning.

En løsning begrundet med udfordringer med at rekruttere brystkirurger, siger Annemarie Knigge (S), formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud.

- Indtil byggeriet af universitetshospitalet i Køge står klart, flytter vi operationerne til Sjællands Universitetshospital, Roskilde for at sikre en høj patientkvalitet og patientsikkerhed.
- Mangel på speciallæger betød i 3. kvartal 2018 et dyk i antallet af kvinder, der blev opereret inden for de anbefalede tidsfrister i kræftpakken for brystkræft. Det var helt uacceptabelt.
- Med en styrket og samlet Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, står vi stærkere, når vi skal rekruttere nye brystkirurger, udtaler Annemarie Knigge.

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, glæder sig over beslutningen.
- Særligt når det gælder brystkræft, har vi været udfordret, men det er også vigtigt at sige, at der er rettet op. Generelt har vi i Region Sjælland haft fremgang på 10 ud af 13 kræftpakker. Og vi er igen på niveau eller højere end de andre regioner.
- Men vi vil mere end det. Derfor har vi også givet håndslag med alle vores sygehuse om, at der i 2019 sker flere positive ændringer. Vi ved fra flere af vores kræftområder, at vi kan effektivisere endnu mere. Og tilrettelægge behandlingen endnu mere klogt, siger Heino Knudsen.

Målet er, at operationerne for brystkræft bliver samlet i Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde i løbet af 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

Annonce