cookie-og-privatlivspolitik
Der er kun få uger til, Fejø Skole lukker som en satellitafdeling under Horslunde Realskole, men nu er en løsning for undervisning foreløbig etableret frem til sommerferien i form af selvfinansieret hjemmeundervisning på skolen, hvor den ene af de nuværende, opsagte lærere, Susy Pagh, samt en række øvrige fejøboere har sagt ja til at undervise. 
Indenfor kort tid skal forældrene melde tilbage, om de ønsker den ordning for deres børn eller ej. Alternativt har Horslunde Realskole tilbudt opsamling i bus i Kragenæs.

3

Billeder

Der er kun få uger til, Fejø Skole lukker som en satellitafdeling under Horslunde Realskole, men nu er en løsning for undervisning foreløbig etableret frem til sommerferien i form af selvfinansieret hjemmeundervisning på skolen, hvor den ene af de nuværende, opsagte lærere, Susy Pagh, samt en række øvrige fejøboere har sagt ja til at undervise. Indenfor kort tid skal forældrene melde tilbage, om de ønsker den ordning for deres børn eller ej. Alternativt har Horslunde Realskole tilbudt opsamling i bus i Kragenæs.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Fejø kæmper videre for sin skole

Der er foreløbig lagt en plan for undervisningen frem til sommer, og 100.000 kroner er allerede samlet ind.
10. januar 2022 kl. 20:08 Af Rikke Folm Berg

FEJØ Det har skullet gå stærkt med at finde løsninger for skolebørnene fra 0.-4. klasse på Fejø, efter Horslunde Realskole i december valgte at lukke sin satellitafdeling på øen pr. 28. januar.

Men nu har Fejøs forældre foreløbig fået lagt en plan for undervisningen i de fem måneder frem til sommerferien 2022.

- Børnene vil om formiddagen blive undervist i boglige fag og om eftermiddagen i såkaldte krop og sind-fag, fortæller formanden for Fejøforeningen, Anne-Grethe Laursen.

Undervisningen kommer til at få status af hjemmeundervisning, som finder sted på skolen.

Ifølge formanden er der desuden indgået aftaler med en lærer samt flere fejøboere med faglige kompetencer indenfor musik, billedkunst, sløjd med videre om at stå for undervisningen. Hun oplyser, at alle vil blive aflønnet.

Annonce

Det kræver selvsagt finansiering, og derfor er glæden stor over, at det allerede er lykkedes at samle 100.000 kroner ind.

- Vi har, som loven kræver, indhentet godkendelse fra Civilstyrelsen til at indsamle midler til at opretholde skolen. Indenfor to et halvt døgn var der allerede pr. 7. januar indsamlet over 100.000 kroner. Det er endda før, vi hører fra virksomheder og fonde. Det synes vi er fantastisk.

Forventningen er, at der skal indsamles cirka 300.000 kroner for at finansiere skolen frem til sommeren, oplyser hun. Det er dog fortsat et beløb, der regnes på.


Fornyet dispensation

Når det kommer til løsningen på lang sigt, altså for skoleåret 2022/23 og længere frem, har Fejøs forældre endnu ikke fundet modellen for at bevare undervisningen for de mindste skolebørn på Fejø. Men der pågår et fortløbende arbejde med at afsøge muligheder. Lige fra at blive en friskole, hvilket vil udløse behov for ekstra mange midler, som så skal skaffes via yderligere indsamling og ansøgninger til fonde, til igen at blive en satellitafdeling i en af kommunens øvrige privatskoler.

Det sidste vil, udover en interesseret privatskole, kræve en fornyet dispensation fra Undervisningsministeriet, påpeger formanden.

Annonce

- Vi ser flere muligheder, men det er endnu for tidligt at sige mere.

Der har desuden i fredags været holdt et kort, digitalt møde med ledelsen for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune, hvor en gensidig orientering fandt sted, oplyser hun.

Ifølge formanden skal forældrene på Fejø indtil videre tage en snarlig beslutning, om de vil lade deres børn undervise på øen frem til sommeren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE