cookie-og-privatlivspolitik
Der er 1,8 millioner kroner årligt at spare, hvis dagtilbuddene holder ferielukket i to uger med mulighed for pasning mindst et sted i kommunen samt laver flere lukkedage på hverdage, hvor få børn er i pasning.
Der er 1,8 millioner kroner årligt at spare, hvis dagtilbuddene holder ferielukket i to uger med mulighed for pasning mindst et sted i kommunen samt laver flere lukkedage på hverdage, hvor få børn er i pasning.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Ferielukning og lukkedage i børns dagtilbud i spil

Børne- og skoleudvalg har godkendt en række spareforslag til de kommende forhandlinger om budget 2021.
17. september 2020 kl. 15:10 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Hvis spareforslaget BSU14 bliver vedtaget, kan forældre til børn i dagtilbud se frem til to ugers ferielukning og en øget brug af lukkedage, hvor der må tys til kommunens tilbud om alternativ pasning.

For forældre og børn kan det betyde, at man vil skulle aflevere sit barn langt væk fra bopælen. Ifølge dagtilbudsloven behøver der nemlig blot at være et sted i kommunen, der tilbydes alternativ pasning. Det betyder, at en familie bosat i Nakskov vil kunne skulle køre til alternativ pasning i Maribo og omvendt. Ligeledes vil børnene skulle afleveres i en institution, de ikke kender, og tænkeligt til voksne, de ikke kender.

I et høringssvar fra Holeby Landsbyordning lyder det blandt andet: "Vi er bekymrede for de udsatte børn, som har behov for at blive set af fagprofessionelle hver dag. Vi er bekymrede for, at de disse familier vil fravælge at komme i tilbuddet, hvis der ikke er tale om det lokale tilbud".

Forslaget vil give en årlig besparelse på 1,8 millioner kroner, hvilket er den største mulige besparelse blandt rækken af godkendte spareforslag. De øvrige spareforslag i spil er nedlæggelse af den Internationale linje på Byskolen, afskaffelse af brandkadetter, flere børn per tandlæge i tandplejen og tilpasninger i stab og funktioner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce