cookie-og-privatlivspolitik
Dansk Flaskegenbrugs afdeling i Fuglse Bagskov startede som Fuglse Renovation, der tilbage i 1980'erne kastede sig over papir- og flaskegenbrug. I dag er virksomheden lukket og bygningerne tømt.
Dansk Flaskegenbrugs afdeling i Fuglse Bagskov startede som Fuglse Renovation, der tilbage i 1980'erne kastede sig over papir- og flaskegenbrug. I dag er virksomheden lukket og bygningerne tømt.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Fuglse Flaskegenbrug er lukket

Det økonomiske grundlag for en tidligere stor lokal arbejdsplads er forsvundet. Ejendommen solgt.
12. februar 2019 kl. 17:20 Af John Karlsen

Annonce

FUGLSE Efter en løbende underminering af økonomien i genbrug af skyllede flasker gennem de senere år, har Dansk Flaskegenbrug indstillet forretningen og stoppet al aktivitet på den tidligere Fuglse Flaskegenbrug.

Hvor der tidligere var op mod 30 beskæftiget med at håndtere genbrugsflasker i toholds-drift, er der i dag helt stille.

Den nu tidligere direktør for Dansk Flaskegenbrug A/S, Søren Svenningsen, fortæller, at forretningen blev ramt første gang, da afgiftsreglerne blev ændret for otte år siden. Der skete en sidestilling af de to former for genbrug af flasker: Skylle og genopfylde eller knuse og omsmelte til nye flasker.

Grundlaget for forretningen ændrede sig, så hvor man tidligere kunne betale måske 200 kroner for at modtage en palle tomme flasker, skulle der efterhånden i stedet opkræves 200 kroner for at tage imod dem.

Aftaler med stor-spillere som Københavns Kommune og Vestforbrændingen betød, at virksomheden kunne opretholde driften - til også Vestforbrændingen sidste år opsagde sin aftale med Dansk Flaskegenbrug, og pantordningen for snapseflasker nu efterhånden var blevet helt udfaset.

Sidste sommer blev beslutningen truffet, og i løbet af efteråret blev den effektueret.

Da Søren Svenningsen selv var i Fuglse for at tale med de tilbageblevne otte-ni medarbejdere, slog det ham, at det var trofaste folk, der også havde været ansat dengang for 18 år siden, hvor Dansk Flaskegenbrug overtog virksomheden i Fuglse. I mellemtiden er produktionsudstyret taget ned og solgt som gammelt jern. Der er ikke investeret i nyt gennem flere år. Bygningerne i Fuglse Bagskov står tomme og er pr. 1. februar solgt til anden side.jkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce