cookie-og-privatlivspolitik
Flere af træerne langs skoven ved Lysemose læner sig ud mod vejen, og der er risiko for, at de vælter, hvis det blæser kraftigt. Det kan være til fare for bilisterne.
Flere af træerne langs skoven ved Lysemose læner sig ud mod vejen, og der er risiko for, at de vælter, hvis det blæser kraftigt. Det kan være til fare for bilisterne.
Foto: Jan Knudsen/Arkivfoto

Lolland

Må vente med at fælde farlige træer

Vejdirektoratet trak godkendelse til at lukke landevej tilbage i sidste øjeblik.
23. februar 2021 kl. 20:32 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

GRIMSTRUP Alle godkendelser til lukningen af Vestre Landevej ved Lysemose Skov var på plads, og skiltene gjort klar, men i sidste øjeblik ændrede Vejdirektoratet holdning, og Knuthenborg Gods kunne derfor ikke begynde skovningen af såkaldte risikotræer ud mod vejen. Det skulle ellers være sket i går.

Læs artiklen" Landevej lukker to uger"

- Vi har siden jul været i dialog med netop Vejdirektoratet om hvordan, hvornår og hvorfor, fortæller godschef Jakob Palm Nielsen fra Knuthenborg Gods, men da en ny medarbejder hos Vejdirektoratet overtog sagen, tog den en drejning.

- Vedkommende har en anden holdning og synes ikke, at vejen skal lukkes for at fælde nogle risikotræer, forklarer godschefen, der nu ærgrer sig.

- Det er rigtig ærgerligt, da jeg synes, at det er rettidig omhu at fælde dem, inden der er nogle, der vælter, og det går galt. Samtidig havde vi hele setuppet med folk og maskiner klart, og der var også arrangeret med skilte, direkte mellem Vejdirektoratet og SafeRoad.

Annonce

Hvornår eller hvordan træerne nu bliver fjernet er uklart, da det skal ske med største forsigtighed. Skoven rummer resterne af det anlæg, der engang udgjorde Grimstrup Borg, samt flere modborge, som blev anlagt i angreb på den oprindelige borg.

Læs også artiklen: "Gods vil forsøge med ny dialog"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE