cookie-og-privatlivspolitik
Så er der igen damp på veterantoget, der kører ind på Bandholm Station.

12

Billeder


Foto: Ingrid Riis

Lolland

Museumsbanen er på skinnerne igen

BILLEDSERIE: Så kom der damp på.
29. juni 2020 kl. 15:50 Af Peter Gade

Annonce

MARIBO Søndag var en stor dag for de halvt hundrede frivillige, der til daglig får Museumsbanen mellem Maribo og Bandholm til at fungere.

Corona-nedlukningen har været hård ved Museumsbanen, idet det har kostet indtægter på omkring en kvart million kroner, at det først var søndag, togets køreplan kunne sættes i gang.

Men der var glæde, da de frivillige igen kunne tage imod turister på banegården i Maribo, selv om man nu har lidt færre med for at kunne holde den korrekte afstand på en meter i de gamle kupeer. Glæden ved gensynet afspejlede sig undervejs med vinken fra de nærliggende huse, hvor beboerne hilste veterantoget velkommen tilbage på strækningen, da Folketidende kørte med søndag fra Maribo til Bandholm.

Om banens økonomiske situation siger Museumsbanens formand Carsten Buhl:

- Vi ved ikke, om vi indhenter de mange aflyste selskaber fra de seneste måneder på grund af corona, og vi ved ikke, om vi får ekstra mange turister i området i år, så det hele er lidt usikkert.

Traditionelt har banen hentet halvdelen af indtægterne på salg af billetter til de almindelige kørsler og halvdelen på bestilte selskabsture.

Mens banen har ligget stille med hensyn til kørsel, har de frivillige brugt tiden på andre ting. Blandt andet har man haft et hold ude at klippe grene af på den 7,5 kilometer lange strækning.

Skinnerne er i udmærket stand, idet man overtog skinner fra Lollandsbanen, da disse blev udskiftet på strækningen til Nakskov i 1980'erne.

- Vi er ikke så dårligt stillet som på Østbanen på Sjælland, hvor man ikke længere må køre med fuldt akseltryk, kan Carsten Buhl med en vis tilfredshed konstatere.

Med hensyn til selve turene har man indstillet sig på grundigere rengøring på grund af corona og indkøb af håndsprit.

Man gør sig overvejelser om mulighed for pladsbestilling i toget frem over.

Ellers glæder man sig i Museumsbanen over, at der vedvarende er travlhed på Museumsbanen på grund af, at det enestående miljø i toget og på den gamle station i Bandholm gør det attraktivt at filme historiske film på lokaliteterne.

Således har der været optaget scener til "Badehotellet" og den historiske serie fra "Grænselandet" på Bandholm Station.

På Bandholm Station er det rent faktisk den kærre, som "Røde" kørte med i "Matador" på Korsbæk Station, der stadig kører rundt med kufferter.

Blandt togpersonalet var der glæde over, at de første ture søndag gik glat. Lidt sommerregn gjorde ingen skade.

Klik/tryk på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce