cookie-og-privatlivspolitik
Carla Sands giver i et opslag på Twitter udtryk for USA og Danmarks tætte bånd på trods af udskydelsen af præsident Trumps besøg i Danmark. (Arkivfoto)
Carla Sands giver i et opslag på Twitter udtryk for USA og Danmarks tætte bånd på trods af udskydelsen af præsident Trumps besøg i Danmark. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Politik

Amerikansk ambassadør i Danmark: Gode venner kan diskutere alt

Alle emner er åbent og ærligt til diskussion mellem gode venner, skriver ambassadør efter udskudt Trump-besøg.
21. august 2019 kl. 14:42

Annonce

Danmark og USA har stadig et godt forhold, og den amerikanske præsident, Donald Trump, regner stadig med at besøge Danmark.

Det skriver den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, på Twitter onsdag.

- Den amerikanske præsident værdsætter og respekterer (Danmark, red.) og ser frem til et besøg i fremtiden for at diskutere vigtige emne i vores stærke bilaterale forhold, skriver USA's ambassadør i Danmark, Carla Sands, på Twitter.

- Gode venner og allierede (som USA og Danmark, red.) bør være i stand til at diskutere alle emne åbent og ærligt.

Opslaget på Twitter kommer samme dag, som Donald Trump udskød et besøg til Danmark, fordi det ikke kunne komme på tale, at USA kunne købe Grønland.

- Danmark er et helt særligt land med utrolige mennesker, men baseret på statsminister Mette Frederiksens udtalelse, om at hun ikke vil have interesse i at drøfte et salg af Grønland, udskyder jeg vores møde, der var planlagt til om to uger, skrev Trump natten til onsdag dansk tid.

Udskydelsen har udløst et væld af reaktioner i Danmark. En af dem er fra tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

På Facebook skriver han:

- Det er ingen skam at blive væk, når man ikke er inviteret ... Men når man har inviteret sig selv!!

- Og jo vi har rimeligvis brug for tættere samarbejde (mellem Danmark, Grønland og USA, red.) om amerikansk tilstedeværelse i Grønland, men sagen understreger for mig også nødvendigheden af tættere samarbejde (mellem EU og Danmark, red.)

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen har beskrevet udskydelsen som en måde, hvor USA skubber gamle og sande venner fra sig.

- Præsident Trumps udskydelse er et tilbageskridt for vores landes diplomatiske forhold, men det er måske for det bedste, skriver han på Twitter.

- Tilfælde som dette, hvor USA har en noget-for-noget-tilgang til globalt lederskab, skubber dets gamle og sande venner fra dem.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce