cookie-og-privatlivspolitik
Direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen skriver på Twitter, at politikerne "bør tage magten fra" Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.
Direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen skriver på Twitter, at politikerne "bør tage magten fra" Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politik

Dansk Erhverv: Politikerne bør tage magten fra Brostrøm

Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, er ikke tilfreds med, at vaccinationskalender er udskudt.
03. maj 2021 kl. 18:09 Af Ritzau

Direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen skriver på det sociale medie Twitter, at "politikerne bør tage magten fra Brostrøm" (Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, red.).

Det sker, i forbindelse med at Sundhedsstyrelsen har valgt at trække vaccinen fra Johnson & Johnson ud af det danske vaccinationsprogram og dermed forlænge vaccinationsprogrammet med op til fire uger for de sidste målgrupper.

Dog med en politisk aftale om at lave en tilvalgsordning med vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson uden om massevaccinationsprogrammet.

- Politikerne er blevet lokket i en fælde af Sundhedsstyrelsen. For det vil få kæmpe økonomiske konsekvenser (to milliarder kroner om ugen) samt mange nye smittede, hospitalsindlæggelser og senfølger at udsætte mindst fire uger.

- Politikerne bør tage magten fra Brostrøm, skriver Brian Mikkelsen.

Annonce

Dansk Erhvervs presseafdeling oplyser mandag aften, at Brian Mikkelsen ikke har "yderligere kommentarer".

Beslutningen om at tage vaccinen fra Johnson & Johnson ud af vaccinationsprogrammet blev præsenteret tidligere mandag efter et møde blandt Folketingets sundhedsordførere.

Ligesom med vaccinen fra AstraZeneca, der også er taget ud af vaccinationsprogrammet, er der opdaget sjældne, men meget alvorlige bivirkninger med vaccinen hos ellers raske mennesker.

- Man skal tænke på, at det er den yngre aldersgruppe, som kommer til at vente længere, og det er dem, som har en meget lav risiko for at blive alvorligt syge af coronavirus.

- Der kan vi ikke anbefale, at de får en vaccine, som giver en risiko for de her alvorlige bivirkninger, sagde vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst om beslutningen.

Annonce

Hun fortalte yderligere om de sjældne bivirkninger, der altså har været udslagsgivende:

- Vi har set nogle meget alvorlige blodpropper i hjernen og i maven. Samt blødninger rundt i kroppen. Så et alvorligt billede med en høj dødelighed.

- Kunne vi bare forudse, hvem det ramte, eller kunne sætte tidligt ind med behandling, så var vi hjulpet. Men det kan vi desværre ikke, og derfor er vi også så bekymrede.

På mødet blev det besluttet politisk, at der skal åbnes for en tilvalgsordning, hvor borgere kan vælge at få en vaccine fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE