cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver på Facebook, at der mangler ressourcer i ældreplejen. Det sker efter, at en dokumentar har vist dårlige forhold på et plejehjem i Aarhus.
Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver på Facebook, at der mangler ressourcer i ældreplejen. Det sker efter, at en dokumentar har vist dårlige forhold på et plejehjem i Aarhus.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Mette F. ser mangel på ressourcer i ældrepleje efter debat

En ikke sendt dokumentar om ældreplejen får statsminister Mette Frederiksen (S) til at kalde på ressourcer.
13. juli 2020 kl. 11:16 Af Ritzau

Annonce

Statsminister Mette Frederiksen skriver på Facebook, at ældreplejen i Danmark blandt andet mangler ressourcer.

Det gør statsministeren, efter at billeder fra et plejehjem af behandlingen af en ældre beboer har skabt debat. Billederne er fra en dokumentarfilm.

Dokumentaren, der er lavet for TV2, har endnu ikke været vist. Men dele af den er blevet bragt af Ekstra Bladet, på trods af at Aarhus Kommune har fået nedlagt et midlertidigt forbud.

- Denne her sommer har budt på nogle hjerteskærende historier om mangel på værdighed for nogle af vores ældste. Jeg vil gerne dele mine tanker med jer.

- Jeg oplever mange steder en ældrepleje, der er god. Hvor der er hjerterum, faglighed, gode relationer og godt humør. Jeg kender også eksempler på det modsatte. Distance, mangel på respekt og trøstesløshed, skriver statsministeren.

Mette Frederiksen skriver yderligere om, hvor hun ser problemerne opstå:

- Tror det er fra flere steder, og at det skyldes noget forskelligt. Helt banalt mangler der ressourcer. Hænder og hoveder. Tid og overskud. Vi er gået i gang med at prioritere velfærden igen, men det kommer til at tage tid, skriver hun.

Ud over ressourcer skriver statsministeren, at familier bør tage et større ansvar for at besøge de ældre på plejehjemmene.

I de bragte dele af dokumentaren har flere af de ansatte en tone og en måde at omtale de ældre på, der virker stødende.

- Så er der det med tonen og ordentligheden. Jeg tror, vi har brug for mere ledelse, mindre bureaukrati, og tid til at den ældre kan leve et liv med valgfrihed, værdighed, omsorg og respekt.

- Og medarbejderne? Langt, langt de fleste er fantastiske, og vi bør være dem dybt taknemmelige. Enkelte det modsatte. Og det må og skal være et ledelsesansvar at sikre, at vi har de rette til at passe på vores ældre, skriver statsministeren.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce