cookie-og-privatlivspolitik
Når Superligaen går i gang igen i næste uge, bliver det med nye og strengere coronatiltag. (Arkivfoto)
Når Superligaen går i gang igen i næste uge, bliver det med nye og strengere coronatiltag. (Arkivfoto)
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Sport

Skrappere coronatiltag er på vej i Superligaen

Der indføres flere test og krav, når Superligaen begynder igen i starten af februar, skriver Tipsbladet.
26. januar 2021 kl. 11:25 Af Ritzau

Annonce

Når Superligaen sparkes i gang igen om en uge, bliver det med nye og strengere coronatiltag. Det skriver tipsbladet.dk tirsdag.

Fremover skal spillerne blandt andet testes tre gange ugentligt mod de nuværende to, lyder et af kravene fra Divisionsforeningen, som orienterede klubberne mandag.

Det skriver Tipsbladet, som er kommet i besiddelse af materiale, der er sendt ud til alle klubber i de to bedste fodboldrækker i Danmark.

To gange om ugen skal spillerne pcr-testes som hidtil, og derudover - som noget nyt - skal de igennem en hurtigtest på kampdage.

Tipsbladet har talt med Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der bekræfter, at man vil se på, om det teknisk kan lade sig gøre med hurtigtest på kampdage.

Annonce

Det er planen, at det skal gøres, så hjemmeholdet testes ved ankomst i klubben før forberedelserne til kampen, mens udeholdet testes før busafgang til stadion.

Klubberne bedes også håndhæve afstandskravet på to meter i alle aktiviteter uden for banen, ligesom taktik-, spiller- og trænermøder skal foregå online, hvis det er muligt.

Desuden er der skærpet opmærksomhed på fysisk kontakt på banen. Spillerne skal undgå kontakt som highfives og kram i forbindelse med en scoring.

- Helt generelt er der anbefalinger om at holde kontakten nede, også under kamp. Det er ikke altid, at det bliver overholdt, men heldigvis er det kun den ene trup og ikke begge hold (når der jubles over scoring, red.).

- Og så er det vigtigt at sige, at når vi måler på kontakt under kamp og træning, kommer man ikke op på det her kvarter. Man er ikke nærkontakt, siger Claus Thomsen til Tipsbladet.

Annonce

Superligaens forårssæson indledes tirsdag 2. februar, når Randers FC tager imod AC Horsens, mens AGF senere tirsdag gæster Vejle.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE