cookie-og-privatlivspolitik
USA mener, at Taiwan skal styrke sit militær i lyset af stigende pres fra Kina. Her ses militærfly fra Taiwan og Kina. (Arkivfoto.)
USA mener, at Taiwan skal styrke sit militær i lyset af stigende pres fra Kina. Her ses militærfly fra Taiwan og Kina. (Arkivfoto.)
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Udland

USA godkender salg af missiler til Taiwan for milliarder

Et salg af våben for i alt 1,8 milliarder dollar til Taiwan er godkendt af USA's udenrigsministerium.
22. oktober 2020 kl. 04:48 Af Ritzau

Annonce

USA har godkendt et muligt salg af avancerede jord-til-luft-missiler til Taiwan til en samlet værdi på én milliard dollar (6,28 milliarder kroner, red.).

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Dette foreslåede salg tjener USA's nationale, økonomiske og sikkerhedsmæssige interesser, fordi det understøtter modtagerens fortsatte forsøg på at modernisere dets væbnede styrker og på at have en troværdig evne til at forsvare sig, hedder det i en meddelelse fra ministeriet.

Udover missilerne har ministeriet sagt godt for salg af yderligere to våbensystemer til Taiwan. Den samlede værdi af de tre våbenpakker er på 1,8 milliarder dollar.

Taiwan har siden 1949 haft en selvstændig regering, men Kina anser den demokratisk ledede ø for at være en del at sit territorie.

Det seneste år har styret i Kina øget presset på Taiwan ifølge AFP. Overvågnings- og kampfly fra Kina har bevæget sig ind i Taiwans luftrum, og krigsskibe fra Kina har sejlet tæt på Taiwans maritime grænser.

USA anser Taiwan som en vigtig demokratisk "forpost", og den amerikanske regering er lovmæssigt forpligtet til at forsyne Taiwan med midler til at kunne forsvare sig selv. Det skriver Reuters.

Kina bryder sig ikke om, at USA hjælper Taiwan med at styrke sit militær.

I sidste uge meddelte Kinas udenrigsministerium, at USA's våbensalg var et anslag både mod Kinas suverænitet og sikkerhedsinteresser.

Ministeriet opfordrede USA til at aflyse det planlagte salg og advarede om, at Kina "vil komme med et legitimt og nødvendigt modsvar i henhold til, hvordan situationen udvikler sig".

I opløbet til præsidentvalget i USA den 3. november har præsident Donald Trump slået på en hård tilgang til Kina som et af sine udenrigspolitiske hovedtemaer, skriver Reuters.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce