Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

"Hjælp! - Spillet ta´r mit barn"

Bogen afslører, at omkring 8 procent af unge mellem 8 og 18 år opfylder kriterierne for at få stillet diagnosen spilafhængighed. Foto: Jan Kjær

Ny dansk bog om børn og unges forhold til computerspil afslører, at det stort set kun er drenge, der udvikler afhængighed. Ugeavisen udlodder tre eksemplarer.

KONKURRENCE Er der forskel på drenge og piger ved en computerskærm? Ja. Og endda i helt ekstrem grad, når det gælder risikoen for at udvikle afhængighed af computerspillene. Det fremgår af den nye bog "Hjælp! - Spillet ta´r mit barn", som er skrevet af Jan Kjær og handler om, hvordan forældre kan skabe gode og sunde spil- og skærmvaner i hjemmet for børn og unge. I denne uge har Ugeavisen fået mulighed for at udlodde tre eksemplarer i en læsekonkurrence. Bogen afslører, at omkring 8 procent af unge mellem 8 og 18 år opfylder kriterierne for at få stillet diagnosen spilafhængighed. Heraf er hele 94 procent drenge, mens kun 6 procent er piger. For hver pige er der altså 16 drenge!

- "Hjælp! - Spillet ta´r mit barn" er en inspirerende og informativ bog, som er skrevet for at klæde forældrene på til de kampe og konflikter, der næsten dagligt udkæmpes i de danske hjem om børnenes tidsforbrug bag computerskærmen. Dilemmaet er, at mange af spillene har gode sociale og pædagogiske kvaliteter, men på den anden side kan et for voldsomt tidsforbrug bag skærmen forstyrre nattesøvnen, lektierne, den fysiske aktivitet og ikke mindst samværet med venner og familie. I værste fald kan spillet føre til en adfærd, der kan minde om afhængighed, fortæller Jan Kjær, forfatter.

Ifølge ham bør forældrene overveje at sætte nye rammer, når der kan svares "ja" til disse tre spørgsmål: Har dit barn svært ved at slukke for computerspillet? Er spillet blevet årsag til konflikter i hjemmet? Vælger dit barn spiltid frem for familietid?

Jan Kjær er en prisbelønnet forfatter med speciale i børnekommunikation, og han er desuden far til en 9-årig dreng, der er vild med at spille computerspil. Han besluttede derfor at sætte sig ind i litteraturen og forskningen på området for at kunne hjælpe og inspirere sin søn til at få sunde spilvaner. Det er resultaterne af denne research og proces, der nu er udkommet i bogform. Bogen er blevet til i nært samarbejde med psykologen David Madsen, der er en af Danmarks mest erfarne behandlere af spilafhængighed.

Konkurrence

For at deltage i lodtrækningen, skal du blot sende os svaret på: Hvilket spil, der begynder med F, har mere end 350 millioner registrerede brugere? Send dit svar til konkurrencer@ugeavisen-guld.dk senest onsdag 9. september og husk at påføre navn og adresse.

  • Bogen afslører, at omkring 8 procent af unge mellem 8 og 18 år opfylder kriterierne for at få stillet diagnosen spilafhængighed. Foto: Jan Kjær
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

Refa

Skralde-undren: Hvornår får jeg de nye poser?

Sport

NFH taber til Team Esbjergs reserver

Guldborgsund

Salam kaster sig ind i kampen: - Det investerer i folkedrabet

Lolland-Falster

Penge-festen fortsætter - men ét projekt kostede banken flere millioner

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet

Falster

Lokal grevinde er død

Udland

Israelsk invasion får USA til at bremse bombeleverance

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Guldborgsund

Udfordringerne vil ingen ende tage: Nu har de store fugtproblemer

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Annonce
Annonce
Falster

- Det er både utidigt og umodent at bringe det op

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Dølle

Drugging-mistanke på Dølle: "Ulykkeligt og utrygt"

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster