cookie-og-privatlivspolitik
Bogen afslører, at omkring 8 procent af unge mellem 8 og 18 år opfylder kriterierne for at få stillet diagnosen spilafhængighed.
Bogen afslører, at omkring 8 procent af unge mellem 8 og 18 år opfylder kriterierne for at få stillet diagnosen spilafhængighed.
Foto: Jan Kjær

Ugeavisen Guldborgsund

"Hjælp! - Spillet ta´r mit barn"

Ny dansk bog om børn og unges forhold til computerspil afslører, at det stort set kun er drenge, der udvikler afhængighed. Ugeavisen udlodder tre eksemplarer.
01. september 2020 kl. 09:47 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

KONKURRENCE Er der forskel på drenge og piger ved en computerskærm? Ja. Og endda i helt ekstrem grad, når det gælder risikoen for at udvikle afhængighed af computerspillene. Det fremgår af den nye bog "Hjælp! - Spillet ta´r mit barn", som er skrevet af Jan Kjær og handler om, hvordan forældre kan skabe gode og sunde spil- og skærmvaner i hjemmet for børn og unge. I denne uge har Ugeavisen fået mulighed for at udlodde tre eksemplarer i en læsekonkurrence. Bogen afslører, at omkring 8 procent af unge mellem 8 og 18 år opfylder kriterierne for at få stillet diagnosen spilafhængighed. Heraf er hele 94 procent drenge, mens kun 6 procent er piger. For hver pige er der altså 16 drenge!

- "Hjælp! - Spillet ta´r mit barn" er en inspirerende og informativ bog, som er skrevet for at klæde forældrene på til de kampe og konflikter, der næsten dagligt udkæmpes i de danske hjem om børnenes tidsforbrug bag computerskærmen. Dilemmaet er, at mange af spillene har gode sociale og pædagogiske kvaliteter, men på den anden side kan et for voldsomt tidsforbrug bag skærmen forstyrre nattesøvnen, lektierne, den fysiske aktivitet og ikke mindst samværet med venner og familie. I værste fald kan spillet føre til en adfærd, der kan minde om afhængighed, fortæller Jan Kjær, forfatter.

Ifølge ham bør forældrene overveje at sætte nye rammer, når der kan svares "ja" til disse tre spørgsmål: Har dit barn svært ved at slukke for computerspillet? Er spillet blevet årsag til konflikter i hjemmet? Vælger dit barn spiltid frem for familietid?

Jan Kjær er en prisbelønnet forfatter med speciale i børnekommunikation, og han er desuden far til en 9-årig dreng, der er vild med at spille computerspil. Han besluttede derfor at sætte sig ind i litteraturen og forskningen på området for at kunne hjælpe og inspirere sin søn til at få sunde spilvaner. Det er resultaterne af denne research og proces, der nu er udkommet i bogform. Bogen er blevet til i nært samarbejde med psykologen David Madsen, der er en af Danmarks mest erfarne behandlere af spilafhængighed.


Konkurrence

For at deltage i lodtrækningen, skal du blot sende os svaret på: Hvilket spil, der begynder med F, har mere end 350 millioner registrerede brugere? Send dit svar til konkurrencer@ugeavisen-guld.dk senest onsdag 9. september og husk at påføre navn og adresse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce