cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Vejr

Lyn, torden og regn over Sydhavsøerne

En varm tirsdag sluttede med regn og torden. Alene i Guldborgsund Kommune blev der registreret 34 lynnedslag.
28. august 2019 kl. 09:15 Af Jakob Poulsen

Tirsdag blev, som tidligere omtalt her på folketidende.dk, dagen, hvor DMI officielt kunne melde om hedebølge på store dele af Lolland. Faktisk var hele 45 procent af Lolland Kommunes område ramt af hedebølge, oplyste DMI tirsdag eftermiddag.

Men det blev også en dag, som sluttede med både regn og torden tirsdag aften.

Ifølge DMIs målinger blev det dog knapt så slemt, som man som borger måske har oplevet det. Ifølge DMIs målinger faldt der 7,1 millimeter regn i Guldborgsund Kommune i løbet af aftenen og 5,7 millimeter i Lolland Kommune.

Målingerne tager dog næppe højde for lokale forhold, da der på målestationen i Abed lidt udenfor Stokkemarke blev målt cirka 13 millimeter regn ialt.

Tordenvejret ramte primært Guldborgsund Kommune. Her blev der i løbet af aftenen registreret 34 lynnedslag - heraf de 28 i timen mellem klokken 20 og 21. I Lolland Kommune blev der blot registreret to lynnedslag.

Annonce

Dagen i dag, onsdag, begynder ifølge DMI også med regn- og tordenbyger, men i løbet af eftermiddagen skulle det blive mest tørt med en del sol og temperaturer mellem 23 og 26 grader.

Sent i aften og i nat kan ventes der atter regn, men det skulle være overstået i morgen tidlig, torsdag, hvor det ser ud til, at vi skal have endnu en tør og sommerlun dag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE