Annonce
Lolland

Bandholm Hotel konkurs

Selskabet bag Bandholm Hotel er torsdag taget under konkursbehandling. Foto: Jan Knudsen

Knap 40 medarbejdere har ikke fået løn, så 3F har begæret Bandholm Hotel konkurs.

BANDHOLM Torsdag har Skifteretten i Nykøbing F. taget Bandholm Hotel under konkursbegæring. Selskabet skiftede dog tirsdag navn til AVS 17.01.2022 Aps, så formelt er det dette selskab, der er under konkursbehandling.

Det var fagforeningen 3F, der begærede konkursen på vegne af et medlem, som ikke havde fået løn.

- De har ikke fået løn siden 30. december. De fik besked på intranettet om, at der kom desværre ikke nogen løn, for der var ikke nogen penge, fortæller Lena Blak Eriksen, der er faglig sekretær hos 3F Guldborgsund.

Hun fortæller, at 3F har forsøgt at kontakte selskabets ledelse, men uden at det gav resultater:

- Da vi ikke kunne få afklaring på, hvornår der skete noget, og hvad der ville ske, indgav vi konkursbegæring på vegne af et medlem. Og der var ikke noget dramatik - det var bare det, der skulle ske. Men det har været hårdt nok for medarbejderne, for hvem har ikke lyst til at gå på januarudsalg? Det kunne de ikke, for de har ikke nogen penge.

Lena Blak Eriksen tilføjer, at hotellets ledelse havde skrevet til medarbejderne, at de kunne søge om at få deres penge hos Lønmodtagernes Garantifond.

- Men det kan man jo ikke, før de er erklæret konkurs, påpeger Lena Blak Eriksen, som fortæller, at konkursen også berørerer elever og medlemmer af fagforeningen Lederne.

Hun har dog hørt fra nogle af medarbejderne, at de i weekenden var inviteret til møde på hotellet med henblik på en mulig genåbning af hotellet. Hvad der kom ud af mødet ved hun dog ikke.

Håber nogen vil drive det videre

Det er advokat Morten Jensen fra advokatfirmaet Drachmann, der er udpeget som kurator, og da han har fulgt med i Folketidendes omtale af hotellet, kom konkursen ikke som den store overraskelse for ham.

Folketidende har således fortalt, at den tidligere direktør Claus Juhl ønskede en konkurs, men at nye investorer modsatte det.

- For mig at se har det været under opsejling i et stykke tid. Det er svært at drive hotel i en corona-situationen, og det er nok ikke nemmere i Bandholm, hvor gæsterne skal komme udefra. Så det var et spørgsmål om tid - man har vidst, hvor det bar hen. For det kræver rigtig mange penge hjemmefra at holde sådan en drift kørende. Og til sidst var der ikke nogen, der ville sponsorere løn til medarbejderne, og så går det stærkt, bemærker han.

Morten Jensen fortæller, at AVS 17.01.2022 Aps er et driftselskab, som har lejet sig ind i hotel-bygningen, der ejes af et andet selskab - Bandholm Ejendomme II Aps. Det har i sidste ende samme ejere som driftselskabet, men er ikke begæret konkurs.

- Bygningen er ikke berørt af konkursen, så jeg skal tale med ejerne af ejendommen om, hvordan vi løser det, fortæller Morten Jensen.

Rygter vil vide, at gælden i driftselskabet er på omkring 26 millioner, men Morten Jensen har endnu ikke overblik over økonomien og kan derfor ikke udtale sig om den del. Han kan dog konstatere, at det er småt med aktiver, der kan sælges. Det drejer sig reelt om møbler, vin og lignende, og hans håb er, at nogen vil overtage det og drive hotellet videre.

- Jeg skal helst ikke ud at sælge inventaret i Den Blå Avis, bemærker han.

Morten Jensen fortæller i øvrigt, at det er omkring 38-39 medarbejdere, der ikke har fået løn, og Lena Blak Eriksen fortæller, at 3F Guldborgsunds medlemmer var fuldtidsansatte, ligesom medlemmer hos 3F Lolland og Lederne formentlig også har været det.

Folketidende har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Claus Juhl, der var direktør indtil for nylig. Heller ikke den nye investor Allan Agerholm har det været muligt at få i tale.

Den anden nye investor, Christian Bruun, oplyser til gengæld, at han er hotellets nye direktør. Og han forklarer, at omfanget på hotellets økonomiske problemer kom bag på ham og Allan Agerholm.

- Da vi kom til, havde vi ikke overblik. Og det er ikke os, men 3F, der har begæret konkursen. Men vi er nok en lille smule overrasket over omfanget og er selvfølgelig blevet klogere. Det er en uge siden, og vi har arbejdet på højtryk og boet dernede og gennemgået det hele, siger han.

Annonce
Annonce
112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Annonce
Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Guldborgsund

Antallet af sager om kriminelle unge stiger

Lolland

Broarbejde kan forsinke passagerer til færgerne

Sakskøbing

Nyt kobbertyveri

Lokal nyt

Tænketank: Elektriske sukkerfabrikker vil være meget billigere i drift

Guldborgsund

Rift om billetter til revy-forpremiere

Guldborgsund

X Factor castede sangtalenter: Nu handler jeg på min drøm

Guldborgsund

BILLEDER OG VIDEO: Hollændere høstede tulipaner på Falster

112

Ukrudtsafbrænding løb løbsk i tørken: Indsatsleder advarer

Annonce
Annonce