Fødevareregion Øst er nu gået ind i jagten på smittekilden, som sendte over 60 elever på toilettet efter gallafest.
Myndighederne tager weekendens madforgiftning i forbindelse med gallafesten Celf i Nykøbing meget alvorligt.
Mindst 60 elever blev syge, og mistanken har i første omgang rettet sig mod maden, der blev serveret ved festen. Indtil videre er der dog ingen, der med sikkerhed kan sige, hvad det var, der gav de mange festdeltagere dårlig mave.
Fødevaremyndighederne har i dag haft en medarbejder på Celf for at hente prøver af den mad, som blev serveret ved festen.
Samtidig har man sendt spørgeskemaer ud til deltagerne ved festen, som blandt andet skal klarlægge, hvem der er blevet syge og hvem, der ikke er, og om de har spist det samme eller ej.
Smittekilden behøver dog ikke nødvendigvis at stamme fra maden.
- Nogle gange viser smitten sig at stamme fra en virusinfekjtion, som en af deltagerne i selskabet uden selv at vide det, har haft med, fortæller leder af kontrolafdelingen i Fødevareregion Øst, Ann Dupont, til Radio Sydhavsøerne.
- Vi prøver at være meget realistiske, når vi laver disse undersøgelser for ikke at hænge nogen virksomheder uberettiget ud.
- Så som udgangspunkt siger vi, at der er nogen, der har spist og er blevet syge. Vi siger ikke, at de er blevet syge af det, de har spist, før vi har et sikkert link mellem sygdommen og fødevarerne, forklarer Ann Dupont.
Hvis svaret på madforgiftningen skal findes i maden, forventer Ann Dupont, at det foreligger allerede i denne uge. Hvis smittekildem skal findes et andet sted, kan det tage længere tid at finde den.