Restaurant Chili i Nykøbing har fået sin anden sure smiley i træk. Standarden er blandt de 10 procent værste, vurdere fødevareregionen.
Der lå en stor pose hakket oksekød til optøning på køkkenbordet med kødsaft rendende, da fødevarekontrollen opsøgte Hassan Kirkan på Restaurant Chili 5. maj.
Kødet var det første, der fik kontrollanten til at fatte blok og pen, og da hun fem kvarter senere var færdig med sin inspektion af køkkenet, var den fuld af kritikpunkter. Og Restaurant Chili måtte indkassere en bøde på 15.000 kroner og for anden gang i træk hænge en sur smiley op til skue for kunderne.
- Håndtag i køleborde er belagt med fast snavs, hylder i køleskab er nussede, rist ved blæser i stort køleskab er belagt med sort snavs, fedtet løber på inderside i stort køleskab og bakker til opvaskemaskine er smudsede og misfarvede, konstaterer kontrolløren i sin rapport, der er krydret med fotodokumentation.
Hassan Kirkan kunne heller ikke fremvises dokumentation for at have udført egenkontrol siden marts. Men i Hassan Kirkans øjne bunder miseren ikke i snavs med mere i hans køkken.
- Det er kun fordi den kontrollant er emsig. Hvis man vil finde noget at kritisere, kan man altid lede, til man finder det.
Ann Dupont, sektionschef i Fødevareregion Øst, betegner rengøringsstandarden i Restaurant Chilis køkken som usædvanlig dårlig. - Den hører hjemme blandt de 10 procent værste, vi ser, siger Anne Dupont, som dog ikke har planer om at lukke Chili.