VM-restaurant Noma og René Redzepi lefler ikke for nogen og kan blive endnu bedre, mener kokken Bo Bech.
Verdens bedste restaurant ligger stadig i Danmark. Nærmere bestemt på Christianshavn i København. Navnet er Noma og køkkenchefen hedder René Redzepi.
At Noma for andet år i træk ligger nummer et på listen over verdens 50 restauranter, som sent mandag aften blev offentliggjort af det britiske madmagasin Restaurant Magazine i London, kommer ikke bag på kokkekollega Bo Bech:
- Jeg er faktisk ikke overrasket. Der er ikke noget, der er sikkert, men det havde været mærkeligt, hvis Noma var blevet skubbet af tronen efter et år, siger han til Ritzau og afleverer en tallerkenfuld roser til guldkokken René Redzepi:
- Han er kommet på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Han er en dygtig formidler af den nordiske mad. Han går ind under huden, og han har noget på hjerte. Han tør. Han vil mig noget som gæst. Han lefler ikke for nogen og er tro mod sig selv.
Selvom Noma nu igen står øverst på sejrsskammelen, mener Bo Bech, at restauranten kan blive endnu bedre:
- Jeg mener ikke, at Noma har toppet. De kan så meget mere. René Redzepi er fyldt med gejst. Det bedste råd, jeg kan give folkene på Noma, er, at de skal blive ved med at vise begejstring for faget, siger Bo Bech uden for sin nyåbnede restaurant, Geist.
At verdens bedste restaurant endnu ikke er i besiddelse af tre stjerner i den franske Michelin-guide kan undre folk, der ikke er i restaurationsmiljøet. Bo Bech har dog en forklaring:
- Michelin er forsigtige og tager ikke mange chancer. Restaurant Magazines top 50 har vundet indpas i gastronomiske kredse det seneste årti. De har fokus på, hvad der er på tallerkenen. Det er mennesker, der lader sig pirre, siger han.
/ritzau/