Annonce
Annoncørbetalt indhold

KIA sætter ny trend på elbilsmarkedet

Indehaver Jimmy Nielsen præsenterer her EV6 GT, der kan prøvekøres hos AutoCentro i Nykøbing F. Når EV9’eren kommer i handel, starter det en revolution på elbilsmarkedet, hvor KIA ikke bliver til at komme udenom, spår han. Foto: Lars Henriksen
Lang rækkevidde, nul-emissionsdrivkraft, en ultrahurtig opladning og et futuristisk design. Det er opskriften for KIA, der introducerer tre nye elektriske modeller i 2024 og dermed sætter barren højere for fremtidens elbilsmarked.

Knap har støvet lagt sig efter lanceringen af KIAs EV6, før en ny futuristisk model ser dagens lys. I begyndelsen af 2024 kommer KIA EV9 til Danmark, og det glæder indehaver af Autocentro i Nykøbing Falster og Rødbyhavn, Jimmy Nielsen, sig til.

- Det bliver starten på en revolution af elbilsmarkedet, når EV9’eren bliver lanceret. De fleste køber stadig bil med øjnene, og EV9’erens design er fremtidsrettet og modigt, som vi ikke har set i samme grad fra KIA tidligere. Kvaliteten er som altid på KIAs biler helt i top, fortæller Jimmy Nielsen.

Hvor EV6’eren er en god familiebil, er EV9’eren især velegnet til de større familier, idet der er plads til syv personer i kabinen. Den accelerer fra nul til 100 km/t på lidt over seks sekunder. Blandt KIAs e-modeller overgås det kun af GT-udgaven af EV6’eren, der går fra nul til 100 km/t på lidt over tre sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye EV9 kombinerer det bedste fra bilmarkedet. Det er både en robust offroad-bil, der kan klare et bakket terræn, og en adræt elbil, der let smutter omkring hjørner i bykørsel. EV9 har en lang akselafstand og en flad konstruktion af Electric Global Modular Platform (E-GMP), hvilket giver en stor komfort i kabinen for alle passagerer. E-GMP er banebrydende i bilindustrien, fordi det giver bilen nærmest atletiske præstationer og en længere rækkevidde. Selve køreoplevelsen er stabil og støjsvag, også ved højere hastigheder.

Derudover understreger Jimmy Nielsen, at EV9’eren har en lynhurtig opladning, hvor der kan lades omkring 250 km på blot 15 minutter på offentlige ladestationer.

- Elbilsmarkedet går kun én vej lige nu, og det samme gør udrulningen af elladestandere over hele landet. Rækkeviddeangst er ikke længere noget, man behøver at lide af, fordi der er så mange ladestandere over hele landet. Samtidig er ladetiden er blevet meget kortere end ved de tidligere modeller, siger Jimmy Nielsen.

Med inspiration fra naturen

Det moderne design på EV9’eren er er inspireret af naturen, og materialerne i kabinen er omhyggeligt og bevidst udvalgte. De er i høj grad genbrugs- eller plantebaserede materialer, der respekterer naturen og samtidig reducerer miljøpåvirkningen. Samtidig tilfører de en høj komfort og en elegant kabine. KIA EV9 kan trække op til 2.500 kg på krogen, så der er kræfter nok i den nye model fra KIA.

Udenpå gennemsyres EV9’erens design af de karakteristiske lige linjer fra front til bag. Designfilosofien går igen i KIAs andre nye modeller og giver en genkendelig, visuel identitet, der kombinerer en naturlig energi med skarpe, stilistiske elementer.

- Inden længe lancerer vi også de tre mindre modeller, EV3, EV4 og EV5, og der er ingen tvivl om, at de fire nye modeller gør, at KIA ikke er til at komme udenom på fremtidens elbilmarked, understreger Jimmy Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhed i særklasse

Frem mod 2026 lancerer KIA ikke mindre en 11 nye EV-modeller, hvoraf syv af dem er bygget på E-GMP-arkitekturen. De vil alle byde på høj sikkerhed takket være den forbedrede serie af førerassistentsystemer (ADAS). Et af elementerne i sikkerheden er Safe Exit Assist (SEA), der hjælper føreren til at undgå kollisioner fra bagfrakommende køretøjer. Når føreren åbner døren, giver systemet en advarsel, hvis der registreres et køretøj bagfra.

Et andet sikkerhedselement er Lane Following Assist (LFA), der hjælper med at holde bilen midt på vejbanen. LFA kan aktiveres med blot et enkelt tryk på instrumentbrættet. Endelig hjælper Highway Driving Assist 2 (HDA 2) til at opretholde en indstillet afstand og hastighed til et køretøj, når man kører på motorvejen. Tilsammen udgør elementerne et sæt af avancerede, intuitive sikkerhedsfunktioner, der giver tryghed for føreren og passagererne.

Læs mere om EV9 på www.kia.com og oplev bilen hos AutoCentro.  • Indehaver Jimmy Nielsen præsenterer her EV6 GT, der kan prøvekøres hos AutoCentro i Nykøbing F. Når EV9’eren kommer i handel, starter det en revolution på elbilsmarkedet, hvor KIA ikke bliver til at komme udenom, spår han. Foto: Lars Henriksen
Annonce
Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Sport

De skal sikre Danmark EM-succes

Guldborgsund

Alvorlig ulykke: Person i kritisk tilstand fløjet væk

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Store trafikale udfordringer forude: Varer til november

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser

112

Mand kørt på sygehuset efter kraftig brand

Politik

Trækker sig kort før valg: "Jeg kan ikke mere"

112

Lang formiddag: Tunnellen var spærret

Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

112

Politiet skød efter flugtbilist: Nu er der faldet dom

112

38-årig idømmes forvaring for drabet på Mia Skadhauge Stevn

Politik

Pia Kjærsgaard: Det må ikke ske igen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Nykøbing

Stort talent: Prestigefuld hæder til 18-årige Laurits

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub