Det var en enig dommerkomité bestående af blandt andre stjernekokken Umut Sakarya, gastronomi-ekspert Ole Troelsø og finansminister Nicolai Wammen, der udråbte Falsters Kysts hotdog som årets mest innovative til Danmarksmesterskaberne i grill i Aarhus.
Mette Dahlgaard, gastronomisk chef, og Torben Bang, konditor, er hjernerne bag værket, som noget usædvanligt er en dessert-hotdog.
Men det var egentligt slet ikke meningen, at de to skulle dyste.
- Jeg var lidt usikker, og jeg havde nok ikke tænkt mig at stille op i år. Men så kiggede jeg på Torben (Bang red.) og så slog det mig. vi skal da lave en dessert-hotdog, siger Mette Dahlgaard i kølvandet på sejren.
Den dekadente hotdog var da også ulig noget, man normalt ville forbinde med fastfood'en.
Den bestod blandt andet af hvide chokoladegrene, Wales craqueline bolle, saltet karamel, Yuzu, vanilje creme fraiche, hasselnødde-paneret æblekompot med vanilje, asiatisk blommekompot og champagne-syltede grønne tomater.
Kan lokale få lov at smage den på et tidspunkt?
- Vi vender den lige hernede, men det kunne godt være, vi lavede en dag, hvor man kan prøve den. Men vi skal lige snakke om, hvordan og hvorledes, siger Mette Dahlgaard.
Gentog mesterkoks stunt
Ole Troelsø er gastronomisk redaktør på Børsen, og han var en af dommerne i Aarhus.
Han var ikke i tvivl om, hvorfor valget netop faldt på Falsters Kyst, da den mest innovative hotdog skulle udpeges.
- Vi havde smagt de første 10, og så kom der den her vandbakkelse-lignende sag med fantastisk smag. Og det gør noget, at man bliver forfrisket af det hele, så kombinationen af syre, smag, sprødhed den var eminent, siger en af dagens dommere, Ole Troelsø.
Men det var ikke kun smagen, der faldt i god jord.
- Hotdogkonkurrencen handler også om præsentation, og der sprudlede de af energi og glæde. Så der sagde vi, vi kan ikke lade dem vinde hele konkurrencen, så de fik i sidste ende innovationsprisen, siger han.
Lolland også med
Også restaurant Surt & Sødt var mødt op til DM i grill i Aarhus - dermed var to ud af 12 restauranter tilmeldt fra Lolland-Falster.
Det blev ikke til en pris i denne omgang, men Nakskov-restauranten gjorde sig alligevel positivt bemærket.
- Jeg var ikke begejstret for brødet, og jeg talte med kokken bagefter - de havde forsøgt at bage noget selv, men det var ikke faldet godt ud. Men pølsen var virkelig god kvalitet, og de havde frisk grønkål i garnituren. Et fint indslag, siger Ole Troelsø slutteligt.