AaB snubler mod formsvagt bundhold

Oliver Ross bragte flot AaB på sejrskurs, men AaB fik kun 1-1 mod Næstved. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Næstved fik med 1-1 hos topholdet AaB sit første point i den nye sæson, hvilket udløste buhråb i Aalborg.

AaB var storfavorit, men fik fredag aften kun 1-1 mod bundholdet Næstved på hjemmebane i 1. division.

Nordjyderne dominerede spillet, men fik ikke skabt specielt mange chancer mod et udehold, der havde lukket i alt 11 mål ind i sine fire forgående kampe, der alle var endt med nederlag.

Offensivspilleren Oliver Ross bragte som planlagt AaB foran efter en halv time med en fremragende, akrobatisk afslutning, men kun godt ti minutter senere forstummede glæden i Aalborg.

Efter en yderst veludført kontra satte kantspilleren Mathias Holm bolden i AaB's net efter flot forarbejde af Julius Madsen.

AaB pressede på og havde bolden meget, men trods store profiler som Nicklas Helenius, Lucas Andersen og Allan Sousa i offensiven var tempoet for lavt og idéerne for få.

I overtiden fik AaB's spanske forsvarsspiller Diego Caballo rødt kort for en nødbremse, og på den måde endte en skuffende kamp, hvilket det nordjyske publikum kvitterede med ved at buhe AaB-spillerne fra banen.

Pointtabet var AaB's andet i sæsonen. Holdet har 11 point efter fem kampe, hvilket fortsat rækker til en dukseplads i 1. division.

Hobro kan dog passere AaB søndag, hvis holdet vinder sin udekamp hos HB Køge.

Sønderjyske leger også med i toppen efter en 3-1-sejr ude over Kolding IF fredag. Både Sønderjyske og Kolding har 10 point efter fem kampe.

AC Horsens fik lidt længere ned i tabellen tiltrængt oprejsning med 3-1 over Helsingør, mens B93 efter 7-1 over HB Køge senest kom helt ned på jorden.

0-5 tabte Østerbro-mandskabet hjemme mod Fredericia efter en udvisning til forsvarsspilleren Jacob Egeris ved stillingen 0-0 i starten af anden halvleg.