AGF er ude af Europa trods drømmestart mod Club Brugge

AGF fik en drømmestart på kampen, da de efter få minutters spil bragte sig foran 1-0 mod belgiske Club Brugge. Det blev dog den eneste scoring i opgøret. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
AGF vandt returopgøret, men tabte samlet 1-3 over to kampe til Club Brugge, der blev endestationen i Europa.

AGF leverede en god præstation og slog Club Brugge med 1-0 i returkampen i Aarhus torsdag aften, men anden runde i Conference League-kvalifikationen blev alligevel endestationen for AGF, der tabte samlet 1-3 efter 0-3-nederlaget i første kamp på udebane.

AGF kom blæsende ud til første halvleg og scorede efter få minutters spil. Efter en sublim start gik gassen dog en smule af ballonen for hjemmeholdet.

Club Brugge viste gennem størstedelen af kampen deres høje kvalitet, hvor holdet fik spillet sig kontrolleret ud af AGF-presset. Dermed fik AGF ikke skabt yderligere spænding om videre avancement med flere scoringer.

AGF fik en regulær drømmestart og tog føringen efter blot tre minutter. Et skarpt slået hjørnespark endte hos Felix Beijmo, som kunne bringe AGF på 1-0 til stor ekstase på et velbesøgt Ceres Park.

De danske bronzevindere fortsatte efterfølgende presset ufortrødent og pressede Club Brugge højt på egen halvdel med et aggressivt genpres.

Belgierne arbejdede sig dog hurtigt ind i opgøret og tog toppen af AGF-presset ved at holde bolden i egne rækker.

Efter det første kvarter sad Club Brugge totalt på spillet og kørte bolden sikkert rundt. Omvendt trak AGF sig lidt tilbage, stod mere kompakt og lukrerede på kontraangreb. Halvlegen fortsatte uden flere mål, og AGF gik dermed til pause med en 1-0-føring.

AGF kom igen stærkt ud af startblokken til anden halvleg og lagde et mindre pres på Club Brugge i de første minutter med massevis af indlæg og farlige dødbolde.

Hurtigt fik boldstærke Club Brugge dog igen kontrol over opgøret, og offensivt var specielt den danske Club Brugge-spiller Andreas Skov Olsen kilde til flere farlige situationer i belgiernes højreside.

AGF forsøgte at bringe mere energi ind på holdet med flere offensive indskiftninger, men flere mål faldt der ikke i opgøret. AGF vandt dermed 1-0, men er ude af Conference League-kvalifikationen.

• AGF møder Club Brugge fra Belgien i den 2. kamp i Europa Conference League i Aarhus torsdag d. 3. august 2023.