Clean sheet i Viborg giver rekord og medaljedrømme i AGF

Kevin Yakob danser sin jubel ud efter at have bragt AGF foran i udekampen mod Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF halede ind på Viborg, da aarhusianerne søndag sejrede i en indbyrdes duel om tredjepladsen i Superligaen.

AGF vandt søndag 1-0 ude mod Viborg og spillede sig for alvor ind i kampen om bronzemedaljerne i Superligaen.

Resultatet betyder, at AGF nu kun er et point bag viborgenserne på tredjepladsen.

Ud over sejren blev AGF-keeper Jesper Hansen hyldet for at holde buret rent for 127. gang i den bedste danske fodboldrække. I to af kampene er han blevet skiftet ud, mens han har stået fra start til slut i 125. Superligaen betragter begge dele som rekorder.

Brøndby-legenden Mogens Krogh er den keeper med næstflest clean sheets.

Det var et lige opgør, hvor begge mandskaber havde tydelig respekt for hinanden. I perioder resulterede det i en taktisk affære.

Som tiden skred frem, kom der flere gode chancer til begge mandskaber, hvor AGF trak det længste strå og var skarpest, når det gjaldt.

De første 20 minutter af kampen startede i et lavt tempo. Det var tydeligt, at begge hold havde meget på spil. Det betød, at der blev spillet langsomt og passivt, og de store målchancer lod vente på sig.

Herfra åbnede kampen en smule op. De to mandskaber blev mere risikovillige og skabte flere chancer.

Viborg havde chancer i form af en friløber til midtbanespiller Jakob Bonde og en flugter af backen Anton Gaaei, som begge blev reddet af AGF-keeper Jesper Hansen.

AGF havde også fine tilbud før pausen til både angriber Patrick Mortensen og midtbanespilleren Peter Bjur, men begge forsøg gik over mål.

Der skulle blot gå et minut af anden halvleg, før kampens enlige scoring faldt, da AGF's midtbanekreatør Kevin Yakob klaskede bolden flot ind til 1-0.

Kort herefter havde Viborg mulighed for at udligne, da kantspilleren Elias Achouri afsluttede lidt uden for feltet, men Jesper Hansen i AGF-buret fik akkurat holdt bolden ude af målet.

Få minutter efter fik AGF's midtbanespiller Mikael Anderson en stor mulighed for at rette et indlæg i mål, men hans afslutning gik snert forbi.

I slutfasen fik Viborg lagt et tryk på AGF, som stillede sig længere tilbage på banen. Værterne havde et par fine muligheder for at udligne, men de helt store chancer udeblev, og ind kom bolden aldrig.