Dansk racertalent vinder vådt væddeløb i Barcelona

Frederik Vesti har vundet to hovedløb i sæsonen, og lørdag vandt han sæsonens første sprintløb. Foto: Imago/Julien Delfosse/Ritzau Scanpix
Frederik Vesti brillerede med to tidlige overhalinger og vandt lørdagens sprintløb i Formel 2.

Danske Frederik Vesti udbyggede lørdag sin samlede føring i Formel 2, motorsportsklassen lige under kongeklassen Formel 1.

I sprintløbet i Barcelona sluttede han på førstepladsen efter to vellykkede overhalinger inden for de første tre omgange, hvor regnen stod ned over banen.

Med sejren sikrede Vesti sig ti point, og det betyder, at han nu er seks point foran franske Théo Pourchaire i jagten på mesterskabet.

Pourchaire sluttede lørdagens løb som nummer to og satte dagens hurtigste tid. Han hentede dermed ni point.

21-årige Frederik Vesti har et erklæret mål om at vinde hele baduljen i denne sæson. Han ser det som en forudsætning for at få en plads i Formel 1 måske allerede næste år.

Det er første gang i sæsonen, at Frederik Vesti vinder et sprintløb i Formel 2. Han står allerede noteret for to sejre i hovedløb.

Kørerne i Formel 2 skal på banen i Barcelona igen søndag, hvor det gælder weekendens hovedløb. Her begynder Frederik Vesti på ottendepladsen.

I lørdagens sprintløb startede Frederik Vesti som nummer tre. Fredag sluttede han nemlig som nummer otte i kvalifikationen, og i sprintløbene er top-10 vendt rundt, når starten går om lørdagen.

Men allerede efter to sving var han oppe som nummer to efter at have passeret Jak Crawford med en modig overhaling på ydersiden. Godt nok blev danskeren skubbet ud af banen, men fandt tilbage på lovlig vis.

Og på tredje omgang diskede han op med en ny overhaling, da han sejlede forbi Amaury Cordeel, der intet kunne stille op mod danskeren.

Derfra kørte Frederik Vesti sit eget ugenerede løb helt forrest, efter at regnen var stoppet. Omgang for omgang udbyggede han sin føring, lige indtil Juan Manuel Correa kørte i gruset og sørgede for, at der skulle safety car på banen.

Det betød, at alle kunne komme i pit og skifte regndækkene ud med almindelige såkaldte "slicks", som er uden mønster.

Da løbet blev genstartet holdt Frederik Vesti føringen uden problemer og vandt.