FCN erobrer førstepladsen fra FCK efter sejr i guldbrag

FC Nordsjælland snuppede en 3-2-sejr over FC København i en nervepirrende kamp om førstepladsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland er tilbage på førstepladsen i Superligaen efter mandagens 3-2-sejr over FC København.

Superligaen toppes på ny af FC Nordsjælland, efter at holdet på eget græs slog FC København med 3-2 i mandagens direkte duel om førstepladsen.

FCK scorede kampens sidste mål på straffespark i overtiden, som derfor blev både lang og nervepirrende.

Hjemmeholdet leverede hurtigt spil og knivskarpe kombinationer, som var et tophold værdigt.

Det var også det tempofyldte pasningsspil, der dannede grundlaget for FCN’s sejr, idet FCK ofte kom i ubalance, når nordsjællænderne satte fart i spillet.

Samtidig viste Johannes Hoff Thorups tropper modenhed og rutine ved at gøre sig kompakte og forsvare som en enhed, når gæsterne var boldstyrende.

Sejren betyder, at FCN generobrer førstepladsen i Superligaens mesterskabsspil, hvor holdet har 50 point efter 28 kampe.

FCK ligger på andenpladsen med 49 point efter samme antal kampe.

Både AGF og Viborg FF har 46 point på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen. Ingen af de to kan dermed afskrives i kampen om guldet før de sidste fire runder.

FCN satte sig på spillet fra kampens start med hurtige kombinationer og offensive løb.

Efter 28 minutters spil fik Farum-klubben hul på bylden, da venstrebacken Martin Frese kronede et flot opspil ved at brage bolden i mål ved fjerneste stolpe.

Efter scoringen tog gæsterne initiativet, og kort før pausen var det tæt på at blive 1-1, men FCK-profilen Mohamed Daramys skud blev reddet på stregen af FCN-keeper Andreas Hansen.

Stillingen var således 1-0 til FCN ved pausefløjt.

I anden halvleg bragte FCN sig på 2-0 efter 59 minutters spil, da midtbanespilleren Daniel Svensson fik sparket bolden i mål efter to afslutninger, hvoraf den første blev blokeret.

12 minutter senere reducerede FCK til 1-2 på et selvmål af FCN-stopperen Kian Hansen, som ville blokere et indlæg, men i stedet kom til at dirigere bolden ind i eget net.

FCK pressede på for en udligning, og det skabte muligheder i den modsatte ende, hvilket angriberen Ernest Nuamah udnyttede til at udbygge føringen til 3-1 i det 88. minut.

FCK reducerede dybt inde i overtiden til 2-3, da indskiftede Diogo Goncalves scorede på et straffespark.

FCN formåede dog at køre sejren i hus, og dermed topper holdet Superligaen på ny.

• 3F Superliga: FCN - FCK