Annonce
Sport

Har lagt en million i drømmen: Lokal boksers store sats

Kem Ljungquist er hovednavnet ved sit eget boksestævne 7. oktober i Arena Næstved. Arkivfoto: Ingrid Riis
Nykøbing-dreng står med hele risikoen, når han 7. oktober arrangerer boksestævne i Arena Næstved.

NYKØBING: Omkring en million kroner. Så har meget har Kem Ljungquist ude at svømme når han lørdag 7. oktober byder indenfor til professionelt boksestævne i Arena Næstved.

Sværvægtsbokseren, der er født og opvokset i Nykøbing og fået sin bokseopdragelse i Nykøbing F. Bokseklub, er udover at være arrangør af stævnet, også selv på plakaten i stævnets hovedkamp, når han går i ringen mod sydafrikanske Johnny Muller.

- Jeg tager hele risikoen både sportsligt og økonomisk. Men det rører mig sgu ikke. Så kan man mærke, at man lever, kommer det knastørt fra Kem Ljungquist, der har henlagt stævnet med forhåbentlig syv boksekampe på programmet til Arena Næstved.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor kvalitet

- Det bliver et boksestævne med stor kvalitet. Selv om det måske koster lidt mere, så går jeg ikke på kompromis med kvaliteten. Der skal være noget ordentlig boksning at komme efter for publikum, siger Kem Ljungquist, der sideløbende med sin egen boksekarriere er i gang med at opbygge sit eget lille bokseimperium, hvor unge boksere skal have chancen for at vokse sig store.

- Jeg vil rigtig gerne have boksningen derhen, hvor den var engang med store danske navne, der kunne fylde hallerne. Det er et langt sejt træk, men jeg tror på, at det kan lade sig gøre med den rette tålmodighed. Jeg er i hvert fald fortrøstningsfuld, lyder det fra Kem Ljungquist, der altså er hovednavnet ved hans eget stævne og kommer med en sejrsrekord på 15 kampe som professionel uden et nederlag. Han debuterede med bar overkrop tilbage i 2017.

- Det er også et pres. Men det tager jeg gerne på mig. Leverer jeg ikke nogle ordentlige kampe, så kommer folk ikke til mine stævner, så jeg skal også holde mig skarp, og det er intet problem, fastslår Kem Ljungquist, der på de internationale ranglister for sværvægtsboksning rangerer omkring nummer 40 i verden.

- Jeg har brugt ti år på at komme hertil, og jeg vil gerne videre frem og blive tilbudt nogle af de rigtigt sjove kampe, samtidig med at bokseforretningen skal udvides. Det er det, jeg brænder for hver eneste dag, siger 33-årige Kem Ljungquist, der nu har overladt meget af planlægningen til stævnet i Arena Næstved til sin bror Magnus Ljungquist, der nu står for det administrative, og det der har knapt så meget med boksningen  at gøre.

- Men jeg mangler stadig at få nogle kampe på plads. De er dog så godt som hjemme, så det skal nok blive godt, konstaterer Kem Ljungquist, der kun har en enkelt bokser på kontrakt "i stalden", mens de øvrige får et honorar fra kamp til kamp. Det samme gælder naturligvis også for modstanderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bustur til Næstved

Indimellem alle gøremålene som stævnearrangør, hvor især kontakten med matchmakere i udlandet fylder en del, finder Kem Ljungquist også tid til at forberede sig frem mod sin egen kamp mod Johnny Muller med to gange daglig træning frem mod opgøret, der er en titelkamp i forbundet IBF.

- Jeg retter fokus fuldstændig mod min egen kamp nu, og går benhårdt efter snuppe sejren, så jeg kan komme videre frem på ranglisten, lyder det fra Kem Ljungquist, der betegner sydafrikaneren som en hårdfør type, der ikke bliver nem at få bugt med.

- Han har tidligere bokset mange omgange mod rigtige gode navne, så jeg glæder mig til kampen, lyder det fra Kem Ljungquist, der håber på, at mange lokale boksefans tager turen fra Lolland-Falster til Næstved. I den anledning er der arrangeret bustur fra Nykøbing, som man kan læse mere om på Team Ljungquists hjemmeside, hvor der naturligvis også er oplysninger om billetsalget.

  • boksning-34
    Kem Ljungquist er hovednavnet ved sit eget boksestævne 7. oktober i Arena Næstved. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Annonce
Annonce
112

Tævede løs med glasflasker og spark i hovedet: Nu er teenagere dømt

Lokal nyt

Simon fik varmen i toget - nu skylder han DSB 400.000 kroner

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

Indland

Brand udbrudt i Novo Nordisk i Bagsværd

112

18-årig gik amok: Trampede på hund

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

Guldborgsund

Begejstrede anmeldere: Masser af stjerner til revyen

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor

112

Medie: Illegale håndværkere skyld i Novo-brand

Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Annonce
Annonce
Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Lolland

Heidi slår dørene op til ny butik

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej