Herning puster liv i finaleserie med overtidssejr i Aalborg

Mac Carruth og co. slap for Aalborg med en sejr. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Herning var 56 sekunder fra et nyt nederlag, men kom tilbage og vandt 3-2 i Aalborg efter overtid.

Herning Blue Fox lever i bedste velgående i finaleserien om danmarksmesterskabet i ishockey.

Tirsdag aften fik Herning reduceret til 1-2 i kampe, da det lykkedes midtjyderne at vinde 3-2 ude over Aalborg Pirates efter overtid.

Nordjyderne var ellers på vej mod en magelig 3-0-føring i kampe, men 56 sekunder før tid udlignede Mathias From og tvang tirsdagens duel ud i overtid.

Her tog det under tre minutter, før canadieren Tristan Pomerleau kunne føre pucken ned mod Aalborgs mål og hamre den ind via stolpen til stor jubel for holdkammeraterne og de medrejsende fans.

På fredag kan Herning gøre finaleserien helt lige, hvis det lykkes at vinde på egen is i den fjerde finale.

- Det handler om aldrig at give op i de her finaler, og det gjorde vi heller ikke. Var vi kommet bagud 0-3 i kampe, så havde det set svært ud. Nu kan vi komme på 2-2 på hjemmebane, så det var vanvittigt vigtigt at vinde den her kamp, siger Mathias From til TV 2 Sport.

Herning åbnede også tirsdagens finale bedst med et overtalsmål i kampens syvende minut.

Mads Christensen hamrede pucken afsted, og Morten Poulsen spærrede udsynet for George Sørensen, så keeperen ikke kunne nå at reagere i tide.

Føringen holdt i under to minutter. Mikkel Højbjerg drev pucken frem, spillede bande med Julian Jakobsen og tæskede pucken i nettaget til 1-1. Det var også stillingen efter første periode.

Anden periode var kun 51 sekunder gammel, da Aalborg-kaptajnen Julian Jakobsen tæt under mål kunne styre hjemmeholdet i front.

Herning opsøgte en udligning, mens trods flere gode tilbud og fire overtalsperioder - blandt andet halvandet minut med to mand i overtal - så det ikke ud til at lykkes.

I de sidste to minutter satsede gæsterne alt og tog Mac Carruth ud af målet, og satsningen gav bonus. 56 sekunder før tid fik Mathias From med assistance fra sin skøjte dirigeret pucken over målstregen.

Herningenserne fandt vej til målet igen 2 minutter og 37 sekunder inde i overtiden. Det medførte en masseudvandring fra den udsolgte hal.