Inter og Eriksen fejrer italiensk titel med storsejr

Inters Christian Eriksen (i midten) blev skiftet ud, da holdet førte 3-1 hjemme over Sampdoria. Det endte med en 5-1-sejr til Inter. Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Med en knusende sikker sejr på 5-1 på hjemmebane over Sampdoria fortsatte Inter storformen i Serie A.

Guldtømmermænd var der ingen af hos Inter, der lørdag aften fejrede det italienske mesterskab, som allerede blev en realitet i sidste weekend.

Inter vandt med hele 5-1 hjemme over Sampdoria i Serie A og har med sejren nu 85 point efter 35 kampe. Der resterer tre spillerunder.

Napoli, som tidligere lørdag vandt 4-1 ude over Spezia, er nummer to med 70 point.

Længe har Inter styret mod holdets første mesterskab siden 2010, og selv om titlen var på plads, lignede Milano-klubben stadig et motiveret mandskab.

Christian Eriksen var med fra start og fik de første 56 minutter på banen. Han fik dog ikke markeret sig som i flere af danskerens øvrige kampe.

Det gjorde til gengæld midtbanemakkeren Roberto Gagliardini, som scorede til 1-0 efter blot fire minutter.

Inters kantspiller Achraf Hakimi var efter et flot sololøb ved at fordoble føringen ti minutter senere, men marokkanerens forsøg blev verfet til hjørne.

Efter 26 minutter serverede Gagliardini bolden for angriberen Alexis Sánchez, der øgede til 2-0.

Sampdorias Balde Keita reducerede til 1-2 efter 35 minutter og fik for en kort stund skabt lidt spænding i opgøret.

Men blot minuttet efter sendte Sanchez bolden i nettet igen, og så stod det 3-1.

Mikkel Damsgaard kom på banen fra anden halvlegs start sammen med tre andre Sampdoria-spillere. Men de mange indskiftninger hjalp ikke udeholdet.

Tværtimod hamrede Inter de sidste søm i Sampdoria-kisten, da Andrea Pinamonti efter en times spil scorede til 4-1, inden Lautaro Martinez på et straffespark øgede til 5-1.

Tidligere lørdag spillede Udinese 1-1 hjemme mod Bologna. Her var der også tale om et danskeropgør.

Jens Stryger Larsen spillede hele kampen for Udinese, mens Andreas Skov Olsen blev skiftet ud efter en time for Bologna.

• FBL-ITA-SERIEA-INTER-SAMPDORIA

Ekspertens hårde dom: Der er nul procents chance

NFH i DM-finalen

Radiokommentator gik amok over NFH's finaleplads: Hør klippet her

112

Ung kvinde sigtet efter livsfarlig beslutning

13-årig fik uventet kæmpe-opbakning til sin konfirmation: Det handler om at acceptere hinanden

112

Dramatik ved højlys dag: Fægtede med knive og hoppede ud ad vindue

nfh i DM-finalen

Guldfest i Guldboxen: Biletterne rives væk

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar

Spændt formand inden håndbold-braget: - Det vil være det største

Efter stort skænderi: Nu vender flere kendte kanaler tilbage til dit tv