Line Kjærsfeldt lider snævert finalenederlag i Indien

Line Kjærsfeldt var i store perioder godt med i finalen, men da sættene skulle afgøres, var den japanske modstander skarpest. (Arkivfoto). Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Der var flere perioder med højt niveau, men da sættene skulle afgøres var Line Kjærsfeldt uskarp i finalen.

Den danske badmintonspiller Line Kjærsfeldt var med i størstedelen af finalen ved Syed Modi International i Indien mod Nozomi Okuhara, men da sættene skulle afgøres, viste japaneren sig skarpest.

Okuhara vandt finalen i Indien i to sæt, 21-19, 21-16.

Japaneren var useedet i turneringen, men det snød en del. Okuhara har tidligere vundet VM i 2017, All England i 2021, og i 2019 var hun nummer et på verdensranglisten.

Kjærsfeldt har også tidligere haft det svært i de indbyrdes opgør mod japaneren. Efter søndagens finalenederlag har danskeren nu tabt samtlige syv indbyrdes møder.

Line Kjærsfeldt fik ellers en god start på søndagens finale med flere fornemme tværslag. De sendte Okuhara rundt på banen, hvilket skabte en dansk føring på 9-5.

Okuhara fik fandt dog langsomt rytmen i kampen og åd sig ind på Kjærsfeldt.

Ved opholdet midtvejs i første sæt var den danske føring skrumpet til 11-10.

I slutningen af første sæt viste Okuhara klassen, mens Line Kjærsfeldt lavede flere fejl, der prompte blev straffet af japaneren.

Andet sæt begyndte ligeledes godt for Kjærsfeldt, der igen havde flere gode sekvenser og fik opbygget en føring.

Danskeren kom foran med 13-9, men derfra strammede Okuhara igen op, som tilfældet var i første sæt.

Præcis som tidligere i kampen begyndte fejlene også at snige sig ind hos Kjærsfeldt, hvilket betød, at Okuhara tog andet sæt med sin første matchbold og dermed også turneringssejren.

Turneringen i Indien er en Super 300-turnering, hvilket er det fjerdehøjeste niveau på BWF World Tour.

• Badminton: Denmark Open