Liverpool leverer Klopp-hyldest og er videre i FA Cup

Liverpool vandt 5-2 over Norwich på hjemmebane i første kamp efter annonceringen af træner Jürgen Klopps afsked til sommer. Foto: Phil Noble/Reuters
Norwich blev belejret af Liverpool, der med en 5-2-sejr er videre til næste runde af FA Cuppen.

Liverpool spillede sig sikkert videre i FA Cuppen med en 5-2-sejr hjemme over Norwich.

Optakten til kampen bar stor præg af, at Liverpool-træneren Jürgen Klopp for få dage siden annoncerede sin afgang fra klubben til sommer.

Det blev også en slags hyldest til tyskerens trænerstil, da Norwich ikke kunne håndtere Liverpools højintense overfaldsfodbold, som Klopp er kendt for.

Danske Jacob Lungi Sørensen fik omkring 30 minutter for Norwich.

Liverpool møder i næste runde af FA Cuppen enten Watford eller Southampton, der skal i omkamp, efter at de tidligere søndag spillede 0-0.

Allerede før kampen var der store følelser på spil, da Liverpool-hymnen "You'll Never Walk Alone" lød over Anfield.

Hymnen blev nemlig søndag også brugt som en hyldest til Jürgen Klopp, der roligt sad og sugede atmosfæren til sig.

De fremmødte fans fik også serveret en klassisk Klopp-anretning af Liverpool-holdet. Høj intensitet med et højt pres.

Allerede efter et kvarter lykkedes det Klopps tropper at få bolden i Norwich-nettet, da Curtis Jones fik en høj bold ved bageste stolpe og headede bolden ind.

Men Liverpools høje pres kom med en pris. Godt fem minutter senere fik Norwich et kontraangreb og tilkæmpede sig et hjørnespark.

Det udnyttede Norwich, da forsvarsspilleren Benjamin Gibson rettede bolden i mål med skulderen til udligning.

Liverpools angrebsiver fortsatte dog, og kort efter endte en velspillende Conor Bradley i et kontraangreb, som Liverpool-angriberen Darwin Nuñez satte sidste fod på til 2-1.

Liverpools overfaldsfodbold forvandlede Norwich-målet til et skydetelt, men trods store chancer formåede Klopps mandskab ikke at udbygge føringen i første halvleg.

Det formåede de til gengæld i anden halvleg. Den hurtige Liverpool-wing Diogo Jota udnyttede et forsvarskoks otte minutter inde i anden halvleg og sparkede Liverpool på sikker sejrskurs.

Liverpool pressede videre, og efter 63 minutter stangede den tårnhøje forsvarsspiller Virgil van Dijk Liverpool på 4-1.

Norwich viste dog også tænder, da midtbanemanden Borja Sainz leverede en fremragende langskudsscoring med tyve minutter tilbage af kampen.

Liverpool fik det sidste ord, da midtbanespilleren Ryan Gravenberch lukkede kampen til 5-2 i slutminutterne.