Newcastle dukker Arsenal i intenst opgør

Flere Arsenal-spillere appellerede for frispark i forbindelse med Anthony Gordons scoring for hjemmeholdet. Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix

Newcastle trak sig sejrsrigt ud af et intenst opgør mod Arsenal, der mistede vigtige skridt i toppen.

Et toptændt Newcastle-hold slog lørdag Arsenal 1-0 i et intenst og fysisk opgør.

Hjemmeholdets Anthony Gordon blev matchvinder med sit mål i anden halvleg, hvor gæsterne følte sig snydt for et frispark i situationen omkring målet.

Med sejren bevæger Newcastle sig op på en sjetteplads i Premier League, mens Arsenal indtager tredjepladsen og mister vigtige skridt til Manchester City og Tottenham i topkampen.

London-klubben var lørdag uden anfører Martin Ødegaard, der har døjet med en skade den seneste periode.

Det var tydeligt fra kampens begyndelse, at gæsterne manglede deres kreative mand på midtbanen.

Kai Havertz indtog i Ødegaard-fraværet den offensive midtbane, men tyskeren havde svært ved at leve op til den fraværende anførers niveau.

Generelt havde Arsenal det svært spillemæssigt mod et tændt Newcastle-hold, der var godt organiseret.

Det var tydeligt, at hjemmeholdet ville gøre det til en fysisk dyst, og det lykkedes i det store hele.

Første halvleg bar i høj grad mere præg af mange hårde dueller og tacklinger mellem de to hold frem for godt spil og store chancer.

I anden halvleg blev spillet en smule bedre for begge hold, og der blev skruet lidt ned for hårdheden i duellerne.

Efter lidt mere end et kvarter af anden halvleg var det Newcastle, der kom på sejrskurs.

En løs bold efter et indlæg endte for fødderne af Anthony Gordon, der sparkede den i et tomt mål, da Arsenal-keeper David Raya var fået forkert på indlægget.

Arsenal brokkede sig efterfølgende heftigt, da man mente, der var begået et frispark i forbindelse med indlægget, men efter et længere VAR-tjek afviste dommeren, at der var sket noget kriminelt i forbindelse med scoringen.

Newcastle trak sig oven på føringsmålet længere tilbage på banen og overlod initiativet til gæsterne.

Her blev det igen tydeligt, at Arsenal savnede Ødegaards kreative evner.

På trods af et kraftigt pres lykkedes det ikke gæsterne at skabe de helt store målchancer mod en velorganiseret Newcastle-defensiv.