NFH fik endelig skovlen under skrækmodstander

Målvogter Cecilie Greve havde mange fine redninger i anden halvleg, da NFH fredag aften spillede på udebane mod Horsens. Foto: Ingrid Riis
Det var meget længe en tæt kamp, da NFH fredag aften spillede på udebane mod Horsens.

HORSENS: Weekenden startede fremragende for de lokale sportshold, da NFH's ligakvinder fredag aften, efter fire forgæves forsøg i de seneste to sæsoner, endelig fik ram på skrækmodstanderen Horsens.

Uden de sygdomsramte Moa Högdahl og Rosa Schmidt, var det en smule smallere NFH-trup end sædvanligt, der stillede op, men de resterende tog initiativet fra start og kom foran med med både 2-0 og 4-2 inden Horsens, der inden kampen lå helt nede på tolvtepladsen i rækken, slog tilbage og kom foran 5-4.

NFH fik dog styr på tingene igen, og fik bragt sig foran 10-5 og styrede generelt en første halvleg, der var meget scoringsrig.

Tremålsføringen ved pausen, som lød på 17-14, var reelt et par mål for lille, men de tre mål fik hurtigt ben at gå på efter pausen, da NFH fik en frygtelig start på anden halvleg.

En tidlig udvisning til den svenske VM-spiller Tyra Axnér var startskuddet til en lavine, hvor Horsens med fire mål i træk pludselig førte med 18-17.

Panikken nåede dog aldrig for alvor at brede sig for NFH, der i kraft af nogle fine afslutninger fra Alberte Kielstrup igen fik bragt sig foran med 22-19 ti minutter efter pausen.

Horsens ville dog ikke give sig, og fik kontakt igen ved stillingerne 21-22 og 22-23, men så meldte rutinerede Cecilie Greve sig ind målet med en række glimrende redninger, og da haluret tikkede ind i de sidste afgørende ti minutter, var det med en tremålsføring til NFH, der kom foran 26-23.

Hjemmeholdets træner Claus Mogensen tog en timeout og fik på det næste angreb fremprovokeret et straffekast og en udvisning til Alberte Kielstrup, men i undertal scorede Mona Obaidli til 24-27, og da Cecilie Greve efterfølgende reddede to forsøg i træk, kunne Sofie Bardrum sikre en firemålsføring med en straffekastscoring til 24-28 med fem minutter tilbage.

Det forspring formåede Horsens aldrig at indhente, og selvom scoringerne faldt i en lind strøm i de sidste sekunder, kom sejren aldrig i fare.

Det sluttede med en NFH-sejr på 33-30.

NFH spiller allerede igen på tirsdag, hvor der en billet til pokalturneringens Final4-stævne på spil i udekampen mod Aarhus United.