NFH fik reddet æren i Esbjerg efter frygtelig første halvleg

Caroline Aar Jakobsen scorede fem gange, da NFH tabte 33-28 til Team Esbjerg. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
I Håndboldligaens sæsonpremiere var NFH fuldstændig chanceløse mod Team Esbjerg i første halvleg, men efter pausen kom falstringerne langt bedre med og fik skabt en smule spænding

ESBJERG: NFH har det altid haft det svært i Blue Water Dokken i Esbjerg, og kampen søndag aften i det vestjyske var ingen undtagelse.

Især i første halvleg var NFH fuldstændig på hælene, og blev nærmest spillet helt ud i Vesterhavet, da Team Esbjerg kunne gå til pausen foran med 19-10 efter en frygtelig første halvleg, hvor nærmest intet fungerede for NFH, der smed alt for mange bolde væk og afsluttede alt for dårligt på Anna Kristensen i Esbjerg-målet.

Efter pausen fik Cecilie Greve en glimrende start i NFH-målet med nogle gode redninger, og det smittede af på de øvrige, samtidig med at Team Esbjerg gik noget ned i kadence.

Ved stillingen 22-13 scorede NFH fem gange i træk og fik reduceret til 22-18, og med en smule mere skarphed havde de reduceret afstanden yderligere. Men Mona Obaidli brændte et straffekast og umiddelbart smed Cecilie Greve en kontrabold ud over sidelinjen.

NFH gav dog ikke op og fik reduceret afstanden til tre scoringer, da Amalie Wulff havde chancen for at reducere til 29-27, men i stedet for en scoring endte det desværre i en redning og en scoring i tomt mål til 30-26, da NFH spillede syv mod seks.

Men et nederlag på 33-28 er absolut til at leve med efter den skrækkelige første halvleg.

Tyra Axnér blev topscorer for NFH med seks scoringer.

• Kvindehåndboldkampen mellem Team Esbjerg og Nykøbing F. Håndbold i Blue Water Dokken i Esbjerg søndag den 3. september 2023.