Oliver Bjorkstrand og Seattle tager storsejr over Dallas

Den 28-årige herningenser Oliver Bjorkstrand var tidligt mandag morgen i aktion for Seattle Kraken, der slog Dallas Stars 7-2. Foto: Tony Gutierrez/Ritzau Scanpix
Seattle Kraken fører nu serien mod Dallas Stars, efter at holdet tog en 7-2-sejr over sydstatsholdet.

Oliver Bjorkstrand og Seattle Kraken tager tidligt mandag morgen dansk tid føringen i serien mod Dallas Star i slutspillet af Nordamerikas bedste ishockeyliga, NHL.

Seattle tog imod Dallas Stars på hjemmebane, hvor sydstatsholdet stort set ikke fik et ben til jorden og måtte se sig slået 2-7 af Oliver Bjorkstrand og co.

Dermed står det nu 2-1 til Seattle Kraken i serien mod Dallas Stars. Serien er anden runde af slutspillet i NHL og spilles i bedst-af-syv-format. Dermed er det det første hold, som noterer sig for fire sejre, som går videre til tredje runde, der også kaldes Conference Finals.

Dallas Stars og Seattle Kraken kom til første pause efter kampens første periode, uden at der var sket meget på isen.

Præcist hvad cheftræner David Hakstol har fortalt Kraken-spillerne i pausen, er svært at sige, men holdet kom suverænt ud i kampens anden periode.

Her formåede Kraken-spillerne at sætte pucken i nettet intet mindre end fem gange, og ved det femte mål havde Bjorkstrand tredjesidste stav på pucken. Dallas fik da også lavet et mål, men måtte altså gå til anden pause bagud med 1-5.

Begge hold scorede et mål hver i tredje periode, inden buzzeren lød med slutresultatet 7-2 til Seattle Kraken.

Den 28-årige herningenser er dog ikke den eneste dansker, der for tiden slår sine folder i slutspillet på ishockeyens største scene.

Frederik Andersen kom tidligere søndag efter et par meget stærke optrædener for Carolina Hurricanes ned på jorden i udekampen mod New Jersey Devils.

Danskeren havde otte redninger i sine knap 21 minutter på isen, inden han blev skiftet ud i starten af anden periode ved stillingen 0-4.

New Jersey vandt 8-4, men Carolina fører serien 2-1 i kampe.