SÅ KOM DE FØRSTE EUROPÆISKE POINT

14-01-2023 Foto: ingrid Riis. Kvindehåndbold: European League: NFH-Sola i Arena Næstved
NFH sled sig til livsvigtig sejr over kroatiske Podravka.

NÆSTVED, FOLKETIDENDE: Der skal slides ekstremt hårdt i det for at få point i et europæisk gruppespil. Det måtte NFH sande søndag eftermiddag, hvor det efter 60 intense minutter lønnede sig med en sejr på 28-23 over kroatiske Podravka.

Dermed er NFH stadig med i spillet om videre avancement fra puljen. Et nederlag havde betydet farvel og tak.

Det var to hold uden point der krydsede klinger og NFH var under pres, men i teten i det meste af opgøret. Podravka var kun foran 1-0 og 2-1, men så fik værterne bedre fat og kom foran med 8-4.

Kroaterne sled sig tilbage i opgøret og havde hele tiden en krog i NFH, der ikke formåede at lukke kampen før til allersidst.

Hjemmeholdet førte 12-10 ved pausen, men gæsterne fik kontakt ved 14-13, dog for at se NFH trække fra igen til 18-13.

Der blev gået til stålet og Podravka, der bestod af gennembrudsspillere med stor fysik, gjorde ondt på NFH, der fik problemer som anden halvleg skred frem.

Amalie Wulff var meget stærk i de afgørende minutter og tog kampen op med de større gæster og det gav pote.

Hvis ikke hun selv scorede spillede hun medspillerne fri og ved stillingen 23-20 med små ti minutter igen lignede det en hjemmesejr.

De forhåbninger blev dog punkteret en smule kort efter med to kroatiske mål i træk, men så satte Sofie Bardrum sig igennem på et indspil fra Amalie Wulff til 24-22, og da Podravka i næste angreb smed bolden væk i syv mod seksspil så Mia Svele kunne score i tomt mål var roen genoprettet.

Wulff scorede også til 26-22 inden Podravka fik reduceret, men sejren kom i de afgørende sekunder ikke i fare, da først Amalie Wulff og dernæst Sofie Bardrum i sidste sekund gjorde det til slutfacit 28-23.

Med sejren lever NFH fortsat i European Leagues gruppespil, mens Podravka har udspillet deres rolle med tre nederlag.