Storsejr sender Aalborg til tops i Champions League-gruppe

Den norske fløjspiller Sebastian Barthold scorede 12 mål for Aalborg i sejren over Zagreb i Champions League. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Håndbold slog Zagreb med 30-20 og fører Champions Leagues gruppe A foran Flensburg og Barcelona.

To kampe og to sejre. Det er realiteten for Aalborg Håndbold, der søndag eftermiddag vandt over Zagreb i Champions League-gruppespillet.

På hjemmebane sikrede nordjyderne en sikker 30-20-sejr efter 13-11 ved pausen.

Kroaterne gik døde i anden halvleg, hvor en scoringspause på 14 minutter og et hav af udvisninger og to røde kort sendte dem direkte mod nederlaget, mens Aalborg holdt hovedet koldt og udnyttede overtalsspillet til fulde.

Det danske mesterhold har dermed maksimumpoint i gruppe A, hvor det bedste hold efter gruppespillet går direkte i kvartfinalen, mens nummer to til fem er i ottendedelsfinalen.

Aalborg topper gruppen efter de første to kampe på en bedre målscore end Flensburg-Handewitt, der ligeledes har fire point efter to kampe.

Danskerne fik en fin start på kampen, hvor blandt andre Magnus Saugstrup Jensen og Sebastian Barthold gjorde sit til at sikre, at Aalborg kom bedst fra land.

Også Kristian Sæverås i målet tog godt fra, og det betød, at danskerne gik til pause foran med 13-11.

Anden halvleg startede med et mål til Zagreb, men det blev også den eneste kroatiske scoring, man så i lang tid.

Der blev gået godt til stålet, og specielt Zagreb-spillerne fandt de hårde tacklinger frem og indkasserede flere udvisninger samt to direkte røde kort undervejs for det alt for voldsomme spil.

Overtalsspillet betød, at Aalborg hurtigt trak fra, og 13-12-føringen blev vekslet til 22-12, inden kroaterne igen kom på måltavlen.

Derfra spillede Zagreb sig igen en smule ind i kampen, men da var det allerede alt for sent, og Aalborg fortsatte det fine spil med Barthold som suveræn topscorer med 12 mål.

Næste opgave for Aalborg i Champions League er om en uge, hvor danskerne skal på besøg hos slovenske Celje.

Desuden er Aalborg i gruppe med Barcelona, Elverum, Pick Szeged, Paris Saint-Germain, og Flensburg-Handewitt.