Tysk tophold dominerer i uafgjort mod Dortmund

Victor Boniface sørger her for, at det endte 1-1 mellem Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund i søndagens opgør. Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters
Bayer Leverkusen var bagud i 75 minutter mod Borussia Dortmund, men førerholdet er fortsat ubesejret.

Bayer Leverkusens suveræne stime som ubesejret i den tyske Bundesliga var søndag i overhængende fare for at blive brudt.

Rækkens førerhold fik dog 1-1 på hjemmebane mod Borussia Dortmund efter en fortjent udligning ti minutter før slutfløjt fra holdets nigerianske topscorer, Victor Boniface.

Det uafgjorte resultat betyder, at Leverkusen topper ligaen med 35 point efter 13 spillerunder efterfulgt af Bayern München med tre point mindre. Bayern har dog spillet en kamp færre end Leverkusen.

Fra bænken kunne Leverkusen-træner Xabi Alonso se sit mandskab dominere duellen mod Dortmund i lange perioder.

Det var alligevel gæsterne, der tog føringen allerede efter fire minutter, da norske Julian Ryerson gjorde det til 1-0. Store Niclas Füllkrug sugede bolden til sig og lagde den dygtigt hen til nordmanden, der vippede den i mål.

Dortmund blev herefter sat under et vedvarende pres, men rækkens nummer fem forsvarede sig godt, når hjemmeholdet forsøgte at finde åbninger.

I første halvlegs tillægstid troede det meste af stadion, at Leverkusens Florian Wirtz havde sikret udligningen på et langskud, der tog underkanten af overliggeren, før bolden gik i mål.

Men et VAR-gennemsyn detekterede en offside i opspillet, hvilket betød, at Dortmund fortsat førte 1-0.

Midtvejs i anden halvleg lød hjørnesparksstatistikken på 10-0 i Leverkusens favør, hvilket var et meget retvisende billede på, hvor meget gæsterne blev trykket i bund. Statistikken endte efter 90 minutter på 16-1.

Til tider sværmede boldene inde omkring Gregor Kobel i Dortmund-målet, uden af schweizeren dog var tvunget ud i de helt store pragtredninger.

Med ti minutter tilbage gik den ikke længere, og et velspillet Leverkusen-angreb endte til sidst inde foran mål ved Victor Boniface. Nigerianeren skulle blot sætte foden på Patrik Schicks aflevering, og så stod der 1-1.

Det uafgjorte resultat betyder, at Leverkusen holder liv i en imponerende serie af kampe uden nederlag.

Leverkusen tabte senest en kamp i sidste spillerunde af Bundesligaen i sidste sæson. 27. maj tabte Leverkusen 0-3 til Bochum.

Før søndagens opgør mod Dortmund havde Leverkusen vundet de seneste 14 kampe på tværs af alle turneringer.