Annonce
Ugeavisen Lolland

Guldsmedekurset indhentede Monica

Monica Nielsen har mange smykke-brands inde i forretningen - og flere er kommet ind sammen med hende. Foto: Daniel Brøns
Da Monica Nielsen som 21-årig tog et aftenskolekursus i guldsmedearbejde, havde hun ikke forestillet sig, at hun 27 år senere skulle få egne forretninger i Nykøbing og Maribo.

NYKØBING/MARIBO/HOLEBY: Det kan godt være lidt ensomt at sidde i sin mands vognmandsfirma ”Benny Nielsen Transport” og passe regnskab og ture, når man tidligere i sit liv har haft mere udadvendte jobs, såsom leder i en boghandler. Et job, som 48-årige Monica Nielsen husker, at hun holdt meget af engang.

Men hjemmearbejdet har været perfekt som familiemor – lige indtil børnene blev så uafhængige, at udearbejde igen blev muligt.

- Så var jeg så heldig at få en snak med Dorthe Vistisen, der jo ejer Guldsmed Kelø i Maribo og Steen Andersen i Nykøbing. Og hun kunne godt bruge en ekspedient et par dage om ugen, fortæller Monica Nielsen, der ret hurtigt efter ansættelsen kom i snak med Dorthe Vistisen om et køb af forretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg havde godt styr på økonomi fra vognmandsforretningen – og det kreative har jeg dyrket i mange år med malerier og andet kunsthåndværk, siger butiksejeren, der faktisk også kunne huske sit guldsmede-håndværk fra dengang hun som 21-årig var på kursus på en aftenskole, hvor en gammel guldsmed underviste.

- Man kan derfor godt sige, at fortiden indhentede mig, da jeg 1. januar pludselig blev ejer af begge forretninger, siger en glad Monica Nielsen, der har haft et meget travlt første halve år, hvor hun har sat sit præg på tingene.

Familieforretning

Som noget af det første oplevede de 11 ansatte eksempelvis, at Monica inviterede sine to voksne børn med i forretningen som ekspedienter i deres fritid.

- Jeg vil gerne have, at det er et fælles familieprojekt, og heldigvis er både Ida og Mads blevet taget godt imod, siger Monica Nielsen, der også har genoptaget sit kreative arbejde som guldsmed.

- Heldigvis er vores guldsmed Jens utrolig dygtig til at lære fra sig, så jeg er hurtigt kommet ind i den del af arbejdet også, siger hun og fortæller, at hun har har sat gang i et fælles smykkeprojekt, som alle har bidraget til.

- Smykket solgte vi for nylig som præmie i TSØ, hvor det fik rigtigt meget ros, så det bliver ikke det sidste fælles, vi laver, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Passer det hele

Hvordan det så lykkes både at passe vognmandsforretning og guldsmed i hjemmet i Holeby, har hun kun ét svar til:

- Det er travlt, men vi er ikke den type mennesker, der sidder derhjemme på sofaen. Der må gerne ske noget, så vi finder hele tiden på noget nyt.

Det gælder også ambitionerne for butikkerne, som hun dog ikke har tænkt sig skal ændres radikalt foreløbig.

- Selvfølgelig får man hele tiden nogle nye idéer og tanker, men hvor mange af dem, der bliver til noget, vil vise sig hen ad vejen. Foreløbig er jeg bare rigtig glad for at være blevet en del af guldsmedebranchen og nyder at møde kunder og personale hver dag. Jeg trives med det udadvendte og det kreative, så jeg kunne ikke ønske mig det bedre.

  • Monica Nielsen har mange smykke-brands inde i forretningen - og flere er kommet ind sammen med hende. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Sport

De skal sikre Danmark EM-succes

Guldborgsund

Alvorlig ulykke: Person i kritisk tilstand fløjet væk

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Store trafikale udfordringer forude: Varer til november

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser

112

Mand kørt på sygehuset efter kraftig brand

Politik

Trækker sig kort før valg: "Jeg kan ikke mere"

112

Lang formiddag: Tunnellen var spærret

Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

112

Politiet skød efter flugtbilist: Nu er der faldet dom

112

38-årig idømmes forvaring for drabet på Mia Skadhauge Stevn

Politik

Pia Kjærsgaard: Det må ikke ske igen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Nykøbing

Stort talent: Prestigefuld hæder til 18-årige Laurits

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub