Annonce
Ugeavisen Lolland

Loppemarkedet er årets højdepunkt

Aage Andersen (th) og Christian Holgaard Rasmussen bagved lægger stor energi sammen med alle de andre i området, når der skal etableres et godt fællesskab. Her er de midt i forberedelserne til loppemarkedet. Foto: Daniel Brøns
Når Keldernæs og omegns beboerforening den 30. september inviterer til loppemarked, får man samtidig med et godt loppefund et indblik i et område på Lolland, hvor der er et helt særligt sammenhold.

KELDERNÆS: Beboerforeningen er trods sine bare 110 medlemmer nemlig i stand til at arrangere både fællesspisninger flere gange om året, fælles fester, samt - ikke mindst - samvær i beboerhuset hver anden uge, hvor man kan lave alt fra slægtsforskning til kortspil og træning i brug af computere.

- Men kommer bestemt ikke til at kede sig, når man går bor her i området, forsikrer formand Aage Andersen der selv har en pæn del af æren for, at aktiviteterne er mulige i det fælles hus ”Dueslaget”. Huset blev nemlig bygget af beboerne selv for cirka 20 år siden, da en lokal borger gav 10.000 kroner i dusør til beboerforeningen, det ellers lykkes foreningen at finde en byggegrund til et beboerhus.

Grunden kostede dog 20.000, men så var de i gang, og da en mand kaldet Leif Due gjorde en stor indsats med at køre i pendulfart med genbrugs-artikler fra ”Dem fra Nordlunde”, valgte byen at opkalde sit beboerhus efter ham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Loppemarked vigtigt

Siden er huset blevet udbygget i flere omgange, så det er i dag godkendt til at huse hele 80 mennesker.
- Faktisk har vi et budget på bare 100.000 kr. kroner om året, og loppemarkedet giver os en tredjedel af de penge, forklarer kasserer Christian Holgaard Rasmussen, der synes, at det er vigtigt, at foreningen har denne type aktiviteter, der både giver sammenhold – og en meget folkelig oplevelse for alle.

- Når en øl koster bare ti kroner, så kan alle være med, siger han og oplyser, at det heller ikke koster meget for en gang kaffe og æbleskiver.

- Man kan også lave snobrød over bål. Det plejer børnefamilierne især at være glade for, tilføjer han.

Formanden Aage Andersen supplerer:

- Jeg synes også, at loppemarkedet er af rigtig god kvalitet, fordi der kun er nye varer – plus ting fra sidste år, som er så gode, at vi har valgt ikke at kassere dem, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Billig stand

Ønsker man selv at handle på markedet som sælger, så er der i øvrigt kommet en mulighed i år. For 50 kroner kan man opstille et par borde, og det glæder formanden sig til at se effekten af.

- Det er en måde at invitere flere ind i markedet og samtidig medvirke til, at oplevelsen bliver endnu større, siger han.

Formanden lægger ikke skjul på, at der er en stor stolthed lokalt over at have bygget sit helt eget klubhus sammen, men selve byggeriet har også styrket sammenholdet

- Når man bruger en stor del af sine weekender i et helt år sammen med sine naboer – og bygger, griller og hygger familierne imellem, så lærer man virkelig hinanden godt at kende. Det er lige præcis den slags sammenhold, som folk søger når de fører flytter på landet, og det kan vi byde på her, hvor vi både har flot natur, egen havn og skov og land, siger han og fortæller, at mange børnefamilier bliver overraskede, når de oplever, hvor hyggeligt der er her i området, som mange kun ser ude fra den store vej.

- De skulle lige dreje ned og se resten af husene – og huske at opleve den hyggelige havn i Blans samtidig. Men det er nok især sammenholdet, der virkelig imponerer. Jeg tror kun, at der krævede to måneders indsamling, inden vi få borgere havde samlet 35.000 til to hjertestartere og havde frivillige parat til at betjene dem. Hvilke andre lokalområder er mon så entusiastiske, spørger han.

Vil du booke en stand til 50 kr., skal du ringe til Aage Andersen på 54711250.

  • Aage Andersen (th) og Christian Holgaard Rasmussen bagved lægger stor energi sammen med alle de andre i området, når der skal etableres et godt fællesskab. Her er de midt i forberedelserne til loppemarkedet. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken