Annonce
Ugeavisen Lolland

Sæsonstart fejres i nyrenoveret café

Ombygningen er i fuld gang i teatret, hvor der skal kunst på de store flader på væggene, inden det er helt færdigt, fortæller Frank Rubæk. Foto: Daniel Brøns
Der er masser af frivillige i Nørregadeteatret for tiden – og ud over at lave forestillinger har de også renoveret caféen, der præsenteres fredag den 15. september, hvor man også kan glæde sig over, at der snart skal bygges endnu mere på teatergrunden.

MARIBO: Der er flere ting at fejre, når Nørregadeteatret den 15. september fra 14-16 byder indenfor med gratis pølser og fælles hygge. Det fortæller teaterdirektør Frank Rubæk, der er utrolig glad for udviklingen af de fysiske omgivelser.

- Caféen er jo det første, man oplever, når man kommer i teatret, så derfor vil den lokale kunstner Mette Glyholdt udsmykke alle væggene med motiver fra teatrets historie.

Mette er især kendte fra sine flotte by-plakater, så det venter teatret sig meget af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er farverne blevet frisket op og blevet mere muntre, siger han og peger på en ny storskærm, der også er blevet sat op i hjørnet, så der bliver mulighed for at vise information og underholdning til gæsterne i storformat.

Den store aktivitet er især muliggjort af teatrets store scene-bygge-gruppe som har knoklet hele sommeren, der måske snart får assistance af endnu flere takket være en stor facebook-kampagne, som har resulteret i endnu flere frivillige, fortæller teaterdirektør Frank Rubæk, der lige kan melde, at hele 5000 billetter er solgt til sæsonen.

- Det betyder, at mange forestillinger allerede er udsolgt. Det er især de forestillinger, der kun kommer én dag med optrædende udefra, såsom ”Gøngehøvdingen” og ”Mordets Melodi”, siger han og tilføjer, at mange af teatrets egne forestillinger typisk spiler mindst 6-7 gange, så her er flere pladser at få.

Høstfest i gang

Den næste store lokale opsætning bliver ”Høstfesten”, hvor mange frivillige vil være med til at assistere de professionelle, der opfører en festlig forestilling med udgangspunkt i de hyggelige Morten Korch – film. Et koncept, der har været en stor succes i mange år i teatret på ”Borreby Herreborg” ved Skælskør. Og nu skal det også prøves i Maribo.

- Vi skal skabe en stemning af høstfest med glade børn og voksne og masser af sange fra film, som folk kender fra de gamle film, så det bliver superskægt, siger han og oplyser, at der er mulighed for spisning – og mange pladser at få til forestillingen, der opføres fra den 18. september til 15. oktober.

Fair Lady bliver stor

Årets helt store forestilling kommer dog først i sommeren 2024, når ”My Fair Lady” skal sættes op i Hyldalen til august. Her skal teatret opføre den kendte musical hele otte gange fra den 9. august til den 17.

- Det er 20 år siden, at vi opførte den sidst, så det er på tide, at den vender tilbage til teatret, siger Rubæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spøgelser i teatret

Men inden den store forestilling i Hyldalen skal de frivillige i gang med en noget mere sælsom affære: Stykket ”2:22”, der ifølge Frank Rubæk er en uhyggelig hverdagsaffære, som både skal opføres på Lolland – og i Skælskør og Holbæk.

- Det er et humoristisk blik på parforhold, og hvad vi som moderne mennesker tror og ikke tror på, og så er det samtidigt en uhyggelig spøgelseshistorie. Noget ganske uset på en dansk teaterscene, siger teaterdirektøren, der fik øje på stykket i London.

- I London har det fået kultstatus som en ”must-see”. Jeg blev meget betaget af den måde det lykkedes at gøre hverdagen uhyggelig. Det bliver virkelig en krævende opgave for de professionelle skuespillerne at skabe præcis den stemning, så det glæder vi os meget til, siger han og fortæller, at forestillingen tager sit afsæt i et hus, hvor det angiveligt skulle spøge netop klokken 2.22. Men gør det nu også det?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Børneaktiviteter blomstrer

Mens Frank Rubæk glæder sig over, at de voksne frivillige strømmer ind for tiden, så gælder det samme også for børnene. I hvert tilfælde venter han ikke, at der bliver udfordringer med at skaffe tilstrækkeligt med små skuespillere i alderen 6 til 17 til forårets forestilling ”Aladdin”, der opføres af børnegruppen på teatret. De arbejder samme i efteråret for at blive dygtige til at synge, spille, optræde og være kreative. Til foråret går de så mere intenst ind i selve stykket med Aladdin, der hovedsageligt opføres af børn som skuespillere ved forestillinger i maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Værkstedsbygning på vej

Frank Rubæk får dog også andet at se til ved sæsonåbningen, for lige nu ser det ud til, at der bliver råd til at bygge en systue-bygning til 4,5 millioner koner allerbagerst i området ud mod Brovejen. Bygningen bliver en anelse lavere end resten af teatret – og kommer til at ligge separat.

- Den bliver ti kvadratmeter mindre end først planlagt, så vi kan holde os inde for et rimeligt byggebudget, men falder alle godkendelser endeligt på plads, så kan vi faktisk gå i gang med at bygge til oktober, siger han.

Du kan se mere om alle forestillingerne på www.noerregadeteatret.dk

  • Ombygningen er i fuld gang i teatret, hvor der skal kunst på de store flader på væggene, inden det er helt færdigt, fortæller Frank Rubæk. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken