Lolland-Falster skal i fokus som Danmarks førende fødevareproducent, når der til sommer arrangeres fødevarefestival på Frilandsmuseet i Maribo.
Resten af Danmark skal til juni lære Lolland-Falster at kende som Danmarks førende fødevareproducent.
Omtrent sådan lyder i hvert fald målsætningen for en fødevarefestival, som organisationerne Slow Food Lolland-Falster, Lolland-Falster Naturligvis, Kulinarisk Netværk, Frilandsmuseet i Maribo og Celcius360 Reklamebureau arrangerer på Frilandsmuseet i Maribo i dagene 21. og 22. juni.
Formålet er både at skabe fokus på de mange lokale fødevareproducenter og Lolland-Falster i almindelighed. Festivalen kombineres desuden med et "Moder Jord" folkekøkken på Hotel Saxkjøbing lørdag 21. juni om aftenen.
Arrangørerne forventer, at mindst 5.000 mennesker vil deltage i festivalen, og tanken er, at det skal være en tilbagevendende begivenhed.
Udover den lokale fødevarefestival vil arrangørerne også deltage i en fødevareevent i København, som ventes at finde sted i august eller september måned.
Du kan læse mere om fødevarefestivalen i Folketidende fredag.