200 gram margarine
5 dl mælk
1 gram safran
1 tsk. hugget sukker
50 gram gær
½ tsk. salt
½ dl sukker
3 spsk. lunkent vand
2 æg
16 – 17 dl hvedemel
1½ dl rosiner
1 æg til pensling
Smelt margarinen, hæld mælken i – opvarm det til 37°. Stød safran og et stk. hukket sukker i en morter og hæld det i væskeblandingen. Gæren smuldres i en skål, drys salt og sukker over og hæld lunkent vand ved. Rør det sammen. Hæld den håndvarme safranmælk over den opløste gær i skålen, slå æggene ud og rør igen. Tag cirka 1 dl hvedemel fra til udrulning. Bland rosiner i resten af melet, og rør det i dejen. Ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i cirka en time. Opvarm ovnen til 220°. Læg bagepapir på bagepladen. Slå et par gange i den hævede dej med træskeen, vend derefter dejen ud på et melet bagebord og ælt den let. Form derefter luciabrødene. Pynt med rosiner, som trykkes godt ned i dejen. Lad de udrullede safranbrød hæve i cirka 10 minutter Pensl dem derefter med let pisket æg. Bag dem i ovnen cirka 8-10 minutter.
Indsendt af:
Annelise Ringsing,
Korsvej 1 B,
Øster Ulslev