I går åbnede Anja og Henric Molin et nyt whisky-destilleri på Øresunds-øen Hven, og de har store forventninger.
Whisky. Det er da noget, man laver i Skotland, Irland og Amerika. Nej, svenskerne kan også være med. I går åbnede Anja og Henric Molin et nyt whisky-destilleri på Øresunds-øen Hven, og de har store forventninger blandt andet til det danske marked.
Det nye destilleri er en udbygning af ægteparrets hotel og konferencecenter på øen, hvor Henrik Molins passion for whisky i første omgang er resulteret i en veludstyret bar med mere end 500 forskellige whisky-mærker, og nu er drømmen om eget destilleri også blevet til virkelighed.
Destilleriets første produkter bliver en vodka og gin, der bliver lanceret til november, mens whiskyen skal lagres på egefade i tre år, inden Henrik Molin i 2011 kan stille øens egen whiskyflaske op ved siden af de 500 andre i baren.
Anja og Henric Molin har arbejdet med destilleri-planerne siden 2000. De har mange danske gæster til konferencer og særlige whisky-smagningsarrangementer, og de forventer også, at den nye attraktion får endnu flere danskere til at tage turen ud til whisky-øen i Øresund.
- Danskerne har en helt anden indstilling til spiritus. De kan lide at gå ud og hygge sig, så det er mere naturligt for danskere at gå på kroen, siger Anja Molin.
Men skulle man blive fristet af de nye produkter under sit besøg på Hven, så må man nøjes med at smage, for de nye kommende flasker vodka, gin og whisky skal stadig købes i Systembolaget inde på fastlandet. Eller på den anden side af Øresund. I Danmark.
/ritzau/