cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Scandlines fyrer check-in-medarbejdere

I sidste uge opsagde rederiet Scandlines 14 medarbejdere i Rødbyhavn. Samme dag blev også flere ansatte i check-in fyret.
10. september 2020 kl. 13:03 Af Jakob Poulsen

Annonce

Coronakrisen har været hård ved rederiet Scandlines, der som bekendt sejler på overfarterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Den flere måneder lange lukning af de danske grænser betød en voldsom nedgang i antallet af biler og passagerer på de to overfarter, og det fik - som tidligere omtalt her på folketidende.dk - i sidste uge rederiet til at opsige 14 medarbejdere i bogholderi- og regnskabsafdelingen i Rødbyhavn.

I stedet vil opgaverne herfra gradvist blive overflyttet til Scandlines' accountingafdeling i Hamburg.

Men de 14 medarbejdere var ikke de eneste i rederiet, der modtog en opsigelse. Samme dag blev ni medarbejdere i check-in-afdelingen i Rødbyhavn også opsagt, og tidligere er det samme sket for tre medarbejdere med samme funktion i Gedser. Det bekræfter Scandlines' pressechef Anette Ustrup Svendsen overfor folketidende.dk.

- Det er klart, at når regeringen vælger at lukke grænserne og skære det ene ben af vores forretning, så får det konsekvenser. Nærmest over natten blev vores indtægter kraftigt reduceret, men omkostningerne er jo de samme, så det blev vi nødt til at gøre noget ved. Og når der er flere hundredetusinde færre biler, end vi plejer at have, så er der også mindre arbejde at fordele mellem medarbejderne, forklarer hun.

I sidste uge fortalte Anette Ustrup Svendsen, at rederiet lige nu ligger 700.000 personbiler under niveauet på samme tidspunkt sidste år.
- De 700.000 biler, vi har tabt i år, kommer jo ikke igen, og de realiteter må vi indstille os på, siger hun.

Hun glæder sig dog over, at lastbiltrafikken i hele perioden har været stort set uændret. Samtidig er der atter ved at være godt gang i trafikken til Bordershop i Puttgarden og Rostock.

Trods de førnævnte fyringer blandt check-in-medarbejderne vil der fortsat være døgnbemandet i check-in både i Rødbyhavn og Gedser, oplyser Anette Ustrup Svendsen.

Læs også:Scandlines afskediger 14KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce