cookie-og-privatlivspolitik
Størstedelen af skalamodellen i udstillingen er 3D-printet. Modellen er lavet af virksomheden Substans fra Middelfart.

27

Billeder

Størstedelen af skalamodellen i udstillingen er 3D-printet. Modellen er lavet af virksomheden Substans fra Middelfart.
Foto: Anders Knudsen

Femern

Tunnel-besøgscenter er klar til åbning

Nyt besøgscenter om Femernprojektet venter på en opblødning af coronarestriktionerne, således at kan åbne udstillingen.
15. februar 2021 kl. 10:37 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

RØDBYHAVN I det tidligere Danhotel i Rødbyhavn er kontorerne på første og anden sal i Femern A/S nye bygherrecenter til tunnelbyggeriet stadig er under opbygning. Men i stueetagen er det nye besøgscenter, der skal erstatte Femern-infocenteret på Vestre Kaj, dog klar til at åbne. Den eneste hæmsko er dog lige de gældende coronaregler, hvorfor man venter i spænding på at der fra Statsministeriet bliver blødt op på de gældende restriktioner, således, at man kan åbne.

Et af de store tilløbstykker til besøgscenteret er en skalamodel af tunnelelementfabrikken, der i øjeblikket er under opførelse, og den medfølgende arbejdshavn.

- Så det er for at kunne fortælle om, hvad er det, den her tunnelelementfabrik skal lave, men også for at få nogle af dimensionerne med i det, fortæller Morten Kramer Nielsen, der er pressechef for Femern A/S.

Foruden modellen kan man også finde masser af information om tunnelen og byggeprojektet, og efter planen skal det også være muligt at holde forskellige foredrag, ligesom det vil være muligt for lokale foreninger af låne foredragslokaler til eksempelvis en generalforsamling. Det kræver dog som førnævnt at coronaen har aftaget nok til at restriktionerne bliver løftet.

Besøgscenteret vil også fungere som udgangspunkt for for guidede ture til femernprojektet. For at servicere byggepladsturisterne til projektet har man i efteråret ansat en række guides, der har lokale rødder, som skal hjælpe formidlingen af byggeprojektet.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE