Preben Jørgensen fra fra Dalbakkevej fik godkendt tre vine som danske regionalvine på lørdagens vinskue - og den bedste fik medalje.
Nu har jeg papir på, at jeg laver Lollands bedste rødvin, siger Preben Jørgensen fra Dalbakkevej i Vester Ulslev og lyder temmelig glad. Der var dansk vinskue i Svendborg i lørdags, og Preben Jørgensen havde indleveret tre vine til bedømmelse. Og resultatet var flot.
To af vinene fik karakteren godkendt med ros, mens den tredje fik bronzemedalje.
- Medaljevinen er en har jeg lavet efter samme princip, som italienerne bruger, når de laver Amarone, siger Preben Jørgensen.
- Jeg tørrede 500 kilo druer, før jeg lavede vin af dem. Det øger druernes sukkerindhold og koncentrerer smagen, og det gav altså gevinst. De to andre vine blev godkendt med ros, og rosen er vigtig. Den betyder nemlig, at etiketten må skilte med årgang og druenavn - til forskel fra hvis den kun er "godkendt", for så må man kun kalde den bordvin og ikke skrive årstal.