En plan for at reducere omkostningerne går godt for Danish Crown - specielt i de udenlandske afdelinger. 2000 arbejdspladser er forsvundet i Danmark på et år.
Slagterikoncernen Danish Crown klarer sig rigtig godt i sine forædlingsvirksomheder, og specielt ser det fint ud med vækst og indtjening i de udenlandske fabrikker.
Derimod kniber det fortsat med at få nedbragt omkostningerne på slagterierne herhjemme, hvor omkostningernestadig ikke er konkurrencedygtige og arbejdspladser forsvinder.
Alligevel præsenterer selskabet et årsresultat næsten på samme niveau som i fjor. Administrerende direktør Kjeld Johannesen kalder overskuddet på 1.021 millioner kroner for "fornuftigt". I fjor var overskuddet på 997 millioner kroner.
- Vi er glade for at kunne konstatere, at på de markeder, hvor vi opererer på lige vilkår med andre selskaber, har vi en markant konkurrencekraft, siger Kjeld Johannesen. Han fremhæver specielt gode resultater i de britiske afdelinger.
Samtidig er der igennem året blevet arbejdet intenst med de høje omkostninger i Danmark. Målet er at reducere omkostningerne med 20 procent, og selskabet er nået en fjerdedel af vejen, oplyser Kjeld Johannesen til Ritzau.
Danish Crown er i gang med en storstilet strategiplan for fremtiden, og der er fjernet mange arbejdspladser i Danmark gennem blandt andet slagterilukninger. Koncernen har på et par år fjernet op mod 3000 job, alene 2000 det seneste år.
- I forbindelse med DC Future har vi iværksat massive omkostningsreduktioner, for det er i Danmark, omkostningerne udgør en barriere. Vi har i år afholdt store omkostninger forbundet med at tilpasse kapaciteten til en lavere slagtesvinproduktion i Danmark, og det kan mærkes, siger Kjeld Johannesen.
Det seneste år har slagterikoncernen omsat for 44,8 milliarder kroner mod 46,9 milliarder kroner i fjor.
Årets resultat betyder, at restbetalingen til den enkelte landmand i år er på 70 øre pr. kilo leveret kød fra slagtesvinproducenter mod 60 øre sidste år.
/ritzau/