Med i alt 800 kilo kød fra Danish Meat til forsøgene opereres der - i hver fald laboratoriemæssigt - i den store skala-
Med i alt 800 kilo kød fra Danish Meat til forsøgene opereres der - i hver fald laboratoriemæssigt - i den store skala i øjeblikket på Grønt Center i Holeby.
Netop muligheden for prøveproduktioner i større målestok er da også grunden til, at forskere fra Københavns Universitet, Instititut for Human Ernæring og Institut for Grundvidenskab og Miljø, er rykket ind på Sydlolland.
I nogle uger arbejder lektor Anne Dorthe Sørensen og lektor Jens Chr. Sørensen sammen med centrets egne kenmikere og laboranter på et projekt, hvor man opsamler specielle proteiner, hvis virkning efterfølgende skal testes på en forsøgsgruppe.
Forsøgene starter i efteråret 2008 i København, og for at få den nødvendidge mængde proteiner til at gennemføre forsøgene har universitetet valgt at rykke til Grønt Center, hvor man har både faciliteter og fagkundskab på området.
- Når udviklingsprojekter når frem til testfasen, er det vigtigt, at vi har de rigtige rammer at arbejde i. Derfor glæder vi os over samarbejdet med Grønt Center, siger Jens Chr. Sørensen.